• Die Haghe wint thriller van HKV Ons Eibernest

In een heerlijke ambiance begon voor Die Haghe de returnwedstrijd tegen HKV Ons Eibernest (verder HKV genoemd). De HKV-hal was, evenals de heenwedstrijd, in een mooie sfeer gebracht waar de kleuren van beide teams veel te zien waren. Bij "ons" vak waren de gebruikelijke spandoeken opgehangen en voor wie wilde was er een schminkploeg aanwezig. Volgens mijn schatting zaten de ongeveer 400 supporters er helemaal klaar voor en bij de teams zag je vooraf toch wel enige spanning op de gezichten. Bij verlies wist Die Haghe dat degradatie ontlopen wel héél moeilijk zou gaan worden en "De Eibers" wisten dat winst een stap in de goede richting voor behoud gezet kon worden. De nummer 7 speelt immers nog een beslissingsduel tegen de nummer 7 uit Poule D. Dat de spanning er was bleek toen de ploegen zich opstelden en bij Die Haghe Annemiek en Jiska van vak moesten wisselen omdat dit zo opgegeven was. Ik kreeg meteen een déjavu toen jaren geleden Die Haghe tegen De meervogels een degradatieduel moest spelen en de vakken verkeerd stonden. Dat pakte toen héél goed uit dus??

Nerveus

Die Haghe begon logischerwijs nerveus omdat de wisseling wat aanpassingen nodig had en stond na 5 minuten op een 4-2 achterstand. Gaandeweg zag je dat het spel beter werd en 5 minuten later had het de achterstand omgebogen tot een 5-6 voorsprong. Echter doordrukken naar een grotere voorsprong lukte niet, sterker nog, weer 5 minuten later was het HKV wat met 3 scores weer op 8-6 kwam. Maar de laatste wedstrijden heeft Die Haghe laten zien dat het blijft knokken en met 4 scores op rij binnen 4 minuten was het nu weer 8-10. Toch wist men dit niet tot aan de rust vast te houden. In plaats van rustig te bouwen kwam men te snel tot schot en balverlies wat zodoende een ruststand van 11-11 opleverde. Caldonia, althans het gedeelte waar ik zat, had er nog alle vertrouwen in dat het de 2e helft goed zou komen.

Thriller

De 2e helft werd door het scoreverloop een ware thriller. Die Haghe opende de score maar HKV pareerde direct naar 12-12 maar Die Haghe nam het initiatief in handen en kwam in de 32e minuut op 12-14. Nu doordrukken dacht iedereen maar HKV vocht zich weer terug en 6 minuten later was het alwéér gelijk 15-15. De volgende 4 minuten liet Die Haghe zien dat het echt wilde winnen en scoorde het 3 keer op rij. Met nog 8 minuten te gaan een 15-18 voorsprong, dat moet toch lukken zou je zeggen. De sfeer op de tribune was van beide kampen uitstekend en met respect naar elkaar toe. HKV bleef maar doorwisselen en had alle 8 de wisselmomenten nodig om terug in de wedstrijd te komen. Dit leek te gaan lukken, want met nog 5 minuten te gaan was het weer 17-18. De spanning werd opgevoerd toen met nog 3.17 minuten te spelen Die Haghe op 18-20 kwam. De slotfase moet voor coach Erwin een hel zijn geweest, want stil zitten kon hij niet meer. 2 minuten voor tijd nam hij een slimme time-out om de ploeg te instrueren om vooral geen domme dingen verdedigend te doen en slim met de aanval om te gaan. HKV bracht de spanning met nog 1.15 minuut te spelen weer terug naar 19-20. Die Haghe kon de volgende aanval niet scoren en kon de thuisploeg nog gaan voor de gelijkmaker. Echter toen met nog 23 seconden te spelen de bal werd veroverd klonk er gejuich van onze kant van de tribune. Iedereen brulde "laat de bal gaan". Nog een vrije bal maar die werd gewoon lekker uitgespeeld en klonk het laatste fluitsignaal en was de winst en 2 punten een feit.

Natuurlijk alom blijdschap dat het "eindelijk" was gelukt om de verdiende punten te pakken.

Natuurlijk is de achterstand nog 3 punten, maar met de instelling van de laatste wedstrijden weet ik zeker dat er nog meer punten gaan komen. Volgende week komt OVVO op bezoek en dan gaat Die Haghe het gewoon opnieuw proberen.