• Die Haghe’s vechtlust net niet beloond

  In een enerverend duel zag Die Haghe de winst net aan de neus voorbijgaan, maar heeft het laten zien dat het echt stappen aan het zetten is. De bespiegelingen vooraf waren duidelijk. Beide ploegen hadden de punten nodig om weg te komen van de onderste regionen al had KCR nog altijd 2 puntenvoorsprong bij verlies.

  Tijdens het voorstellen van de ploeg, gebeurde er iets opmerkelijks. De allerlaatste speler, Justin kwam ten val en bleef even liggen. De schrik zat er even in maar gelukkig stond hij weer op en kreeg een luid applaus en lach mee. Nog even een laatste peptalk van coach Erwin en de strijd kon beginnen.

  Het duel kwam wat stroef op gang en het duurde tot de 3e minuut eer de score door KCR werd geopend. Dit was het sein voor beide ploegen om binnen 4 minuten snel en veel te scoren, want na 7 minuten stond er 5-5 op het scorebord. Mooi om te zien was dat er aan de kant van Die Haghe dit keer door 5 verschillende spelers werd gescoord. Tot aan de 11e minuten werd er steeds om en om gescoord maar was het KCR die na de 7-8 een demarrage plaatste met 3 scores op rij waarna Die Haghe de 8-11 scoorde. Tot dan toe speelde Die Haghe een goed eerste kwartier, maar toen lag daar ineens Justin op de grond en greep naar zijn onderbeen en kon niet meer verder. Later op de avond bleek dat hij helaas zijn achillespees heeft gescheurd en dus voorlopig uit de running is. Erik van Blitterswijk maakte, na al een volledige wedstrijd te hebben gespeld, zijn opwachting. Die Haghe moest ff van de schrik bekomen en zodoende kon KCR uitlopen naar 8-14. Knap was het dat Die Haghe zich weer kon oprichten en vocht zich tot aan de rust terug naar 14-18.

  Vechtlust
  De tweede helft begon desastreus voor Die Haghe, want KCR bracht met 2 scores het verschil weer naar 6. Na de 15-20 weer een domper voor Die Haghe, want nu moest na 30 minuten spelen Zinzi met een blessure naar de kant. Op het moment van schrijven is het afwachten hoe zij er voor staat. En zo kwam nu Naomi voor haar in de plaats en zij had dus ook al een ware wedstrijd in de benen. Logisch dat het ritme ook nu weer even weg was en KCR scoorde er direct 2 achter elkaar. Maar vanaf dat moment was het Die Haghe wat nu echt liet zien in huis te hebben en met enorme inzet, vechtlust en spelvreugde was het 9 minuten oppermachtig en met de tussendoor gewisselde moegestreden Erik voor Ritchy Verreck kwam het tot 22-22 weer langszij. Met was wissels zorgde KCR er voor dat ook zij weer gingen scoren en nam weer een 22-25 voorsprong. Nog was Die Haghe niet verslagen, want met nog 5 minuten op de klok kwam het weer terug tot 24-25. Helaas liet KCR het verder niet komen en besliste het de wedstrijd en won met 24-27.
  Ondanks het verlies klonk er een daverend applaus vanaf de tribunes en ook na afloop werd er zéér positief gereageerd op het vertoonde spel. De punten werden dan wel niet behaald, maar iedere week zet Die Haghe weer stappen en het kan dan echt niet uitblijven of de eerste punten gaan komen. Laat het dan volgende week maar in de DERBY der DERBY’s gebeuren. Dan staat namelijk de eerste returnwedstrijd tegen HKV ONS EIBERNEST op het programma. Laten wij met z’n allen naar de Steenwijklaan komen om “onze helden en heldinnen” te steunen. Het 2e speelt om 17.45 uur en aansluitend het klapstuk tussen beide vlaggenschepen.


  ZORG DAT JE ER BIJ BENT !!!