• Die Haghe 2 verliest van KCR 2 ondanks goede wedstrijd

In de 7e speelronde van het zaalseizoen ontving Die Haghe de enige ploeg die zij nog niet troffen, KCR 2. Nadat de kanaries vorige week bij Pernix een goede wedstrijd speelden, was het vertrouwen deze wedstrijd groot om het KCR zo moeilijk mogelijk te maken. De ploeg uit Ridderkerk bezette vooraf deze wedstrijd de 2e plaats. Waar zij wedstrijden winnen met veel tegentreffers, wisten de kanaries dat het mogelijk was om hier een goed resultaat te behalen.

1e helft
    De 1e helft begon goed voor de kanaries. Zij namen direct de voorsprong in de wedstrijd binnen 2 minuten (2-0). Het werd een leuke, spannende wedstrijd voor het publiek. De ploeg uit Ridderkerk speelde fysiek, met de hoop het spel van Die Haghe te ontregelen. Echter gaf Die Haghe de voorsprong de 1e helft niet uit handen en ging met 11-10 de kleedkamers in.

2e helft
    In de eerste 5 minuten van de 2e helft wist Die Haghe door te gaan met het behouden van de voorsprong. Bij een stand van 13-12, zette KCR aan en wist het met 5 scores op rij een gat te slaan door voor het eerst een voorsprong te nemen in de wedstrijd (13-17). Die Haghe deed er alles aan om in te lopen, maar de ploeg uit Ridderkerk bleef mee scoren. De eindstand van 20-24 was uiteindelijk een teleurstelling, omdat de Haagse ploeg op basis van vechtlust, minimaal een punt verdienden.

Haagse derby
    Met het vertoonde spelbeeld van de laatste weken en het vertrouwen die er heerst in de ploeg, speelt Die Haghe volgende week de Haagse derby tegen HKV/Ons Eibernest 2. Eerder dit seizoen won HKV/Ons Eibernest met 18-22 in het Zuiderpark. Een wedstrijd die Die Haghe kon en moest winnen. We zijn als ploeg gegroeid en zullen er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Maar natuurlijk zal dat makkelijker gaan met de steun van Caldonia. Dus kom allemaal volgende week zaterdag naar de Steenwijklaan in het geel/zwart en schreeuw onze kanaries naar de eerste zege dit seizoen! De aanvang van de wedstrijd is 17:45 uur.