• In memoriam: Gerard van Olst

  Eerste kerstdag bereikte mij het bericht dat Gerard van Olst na een kort ziekbed was overleden.

  Gerard was een Die Hagheman pur sang. Tot het laatst toe was hij betrokken bij het wel en wee van onze vereniging. Sport was geen hobby maar een passie van Gerard, zowel actief als passief. Actief was Gerard met korfbal, schaatsen en tennis. Passief volgde hij zowat elke sport op TV. Gerard bezocht ook altijd nog de jaarlijkse algemene vergadering, ook dit jaar was hij er nog bij. Hoewel de scherpte de laatste jaren minder werd, wist hij nog altijd positief/kritisch mee te denken.

  Een enorme staat van dienst naast een lange korfbal carrière, dat was Gerard. Vele functies werden door Gerard bekleed, vooral in de toenmalige Technische Commissie heeft Gerard een belangrijke rol gespeeld. Gerard is ook bestuurlijk actief geweest en heeft daarin zijn sporen verdiend. Naast deze beleidsfuncties is Gerard ook actief geweest in de toenmalige jubileumcommissie die een groots 70-jarig jubileum hebben georganiseerd.

  Kortom: een veelzijdig man, sportief, beleidsmatig en met oog voor de medemens.

  We verliezen in Gerard een erelid van formaat. We wensen Henk, Rob, Wilma, Lex en verdere familie alle kracht toe dit verlies te verwerken.

  Voor informatie over de plechtigheid zie de link "Rouwkaart Gerard van Olst"

  René Benning

  Voorzitter kv Die Haghe