• DH2 sluit 1e helft veld af met nederlaag

  De 1e helft van het veldseizoen zit erop. Het seizoen begon 8 weken geleden. Thuis tegen Sporting Delta (15-7) en uit bij Rapid (10-12) werden de punten binnen gehaald. Daarna volgde 2 nederlagen op rij (Excelsior thuis 13-15 en Meervogels uit 21-9). Zeker tegen Excelsior verdiende onze kanaries een punt! De derby tegen VEO werd thuis gewonnen (14-13). Met 6 punten uit 5 wedstrijden stonden we er goed voor en bezette we een 3e plaats in de competitie. Maar de laatste 2 wedstrijden gingen verloren , nadat er zelf niet goed werd gespeeld. We misten uit tegen Phoenix (13-11) en thuis tegen KZ Danaïden (7-12) de scherpte en de wil om te willen winnen. En dan de wedstrijd van dit weekend! De return bij en tegen het voorafgaand nog puntloos Sporting Delta. De thuisploeg kende wat andere gezichten, nadat er wat geblesseerden waren in de afgelopen weken. Die Haghe moest het doen zonder Julia en Naomi, die i.p.v. Annemiek en Renate met 1 mee moesten. Ook Justin ging met 1 mee.

  1e helft

  De beginfase ging gelijk op. Tot aan 5-5 kwamen de ploegen om en om op voorsprong. Sporting Delta nam vervolgens met 2 scores op rij de leiding (7-5), maar al snel trok Die Haghe de stand weer gelijk (7-7). Met onder andere 2 scores in de laatste minuut maakte Sporting Delta de 10-7, want ook de ruststand was. Gezien de eerste helft, waar wij het gat niet konden maken en Sporting Delta het wel deed was het aan coach Guido om de koppies scherp te krijgen!

  2e helft

  Na de rust ging Die Haghe alles op alles zetten om de wedstrijd te keren. Tessa scoorde in de 33e minuut een korte kans (10-8). Direct na het doelpunt kwam Ritchy in het veld voor Christian. Het zorgde voor meer dreiging, maar bij Sporting Delta viel bijna ieder schot door de mand. De thuisploeg kwam na 45 minuten op een 18-9 voorsprong en het gat was in het eerste kwartier na rust te groot geworden. Die Haghe miste wederom de wil en Sporting Delta ging vrolijk door op zoek naar de eerste 2 punten van het seizoen. Diverse wissels aan de kant van Die Haghe pakte niet naar wens uit. Na 54 minuten stond het 21-11 en wist Sporting Delta dat het de eerste punten binnen had. Die Haghe scoorde nog 3x op rij, maar het feit was dat er met 21-14 werd verloren.

  Nieuwe start in de zaal

  De reeks van de afgelopen weken kan Die Haghe snel vergeten. Het zaal seizoen staat voor de deur en daarin staat iedereen weer op 0! Het definitieve programma staat nog niet op de site, maar voordat het zaal seizoen begint staan eerst de Haagse Korfbaldagen op het programma!

  Doelpuntenmakers

  Jeroen & Tessa (beide 5) – Lindsey (2) – Jordy & Rianne (beide 1)