• Die Haghe verliest belangrijke pot tegen Velocitas

De laatste thuiswedstrijd voordat we de zaal in gaan was een belangrijke wedstrijd. In speelronde 7 kwam Velocitas op bezoek. Beide teams draaien onderin mee en dus waren de punten nodig om voor de 7e plaats te gaan. Velocitas had voor deze wedstrijd een voorsprong van 1 punt. Algemeen reserve Victor Palm werd op de reservebank geplaatst voor deze wedstrijd, mocht het nodig zijn. Coach Erwin kon wel weer beschikken over Annemiek en Renate.

Veel druk op de wedstrijd
    Voor beide teams stond er enorm veel druk op deze wedstrijd. Beide teams moesten winnen. Na 5 minuten spelen nam Die Haghe de voorsprong (2-1), maar na 13 minuten stond er een 2-6 stand op het scorebord.  Het arbitrale duo had in deze wedstrijd een aandeel met veel beslissingen die nogal twijfelachtig waren en naar mijn mening verkeerd werden ingeschat. Natuurlijk konden we het daar niet op afschuiven en moesten we het zelf doen, maar het werd er wel heel lastig door gemaakt. Nog vervelender werd het, nadat Annemiek na 13 minuten het veld moest verlaten, nadat zij door haar enkel ging. Haar vervangster was Naomi. In de 21e minuut kwam ook Victor in het veld voor Leon. Het gat van 4 wat de bezoekers hadden gemaakt, kon helaas niet worden verkleind voor de rust. De ruststand was 8-12 in het voordeel van Velocitas.

Weinig scores in de 2e helft
    In de rust moest coach Erwin de kopjes weer dezelfde kant op krijgen. Onze kanaries deden er ook alles aan om de stand om te buigen, maar het was na rust Velocitas die met 2 scores op rij de stand op 8-14 zette. Coach Erwin kreeg geel van scheidsrechter Berk, na advies van zijn grensrechter. Velocitas kon de wedstrijd uit gaan ballen. Die Haghe wist het gat nog te dichten, maar resulteerde uiteindelijk in een 12-16 nederlaag.

Hekkensluiter met een lastige klus
    Na het verlies van vandaag werd het gat met Velocitas en VEO 3 punten, maar niets is onmogelijk! Met de inzet en wil is niets mis en daarmee moeten we verder bouwen. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma voordat we de zaal ingaan. Deze word gespeeld tegen Pernix. Kom massaal naar sportveld Merenwijk aan het Joop Vervoornpad te Leiden want onze kanaries kunnen alle steun van ons geweldig publiek meer dan gebruiken!