• Van de voorzitter: 14 oktober 2018

  Na mijn vakantie weer een ochtend op het veld. Heerlijk weer en een en al bedrijvigheid. Laat ik beginnen met de allerjongsten. Een behoorlijke groep kangoeroes waren druk aan de slag om de eerste beginselen van het korfbal te leren. Dat daar de basis wordt gelegd vergeten we wel eens en we zullen dus ook blijven investeren in deze groep.

  En dan zijn er ook 2 ploegen kampioen. De F2 en de D3 zijn kampioen geworden. De medailles en de taart waren er en beide ploegen van harte gefeliciteerd! We zijn ook blij dat er voor de E3 ook 2 coaches en 2 trainers gevonden zijn. Top!

  Wat zorgen geeft is het aantal vrijwilligers. Vooral scheidsrechters en barbezetting blijft een punt. We zijn als Bestuur dan ook van mening hierop adequate maatregelen op te moeten nemen. Er zal een plan komen om deze 2 belangrijke taken voldoende te kunnen blijven vervullen. (zie komende bestuursmededeling op de site).

  Ik kan melden dat we over de gehele linie weer nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Enerzijds is dit te danken aan de ingezette ledenwerfacties, anderzijds is onze bekendheid nog steeds een kracht. Groei is en blijft noodzakelijk maar we zullen vooral inzetten op ledenbehoud. Dit betekent dat we aantrekkelijk moeten blijven voor alle leden. Verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn hierbij sleutelwoorden. Met elkaar kunnen we onze organisatie sterk houden en daar waar wenselijk uitbouwen.

  We genieten nog van het veld korfbal maar de winterperiode (zaal) komt er weer aan. Dit vertaalt zich naar nieuwe andere voorbereidingen. We zullen weer gaan trainen en spelen in de Sportcampus. Voordat dit zover is moeten er een aantal praktische zaken opgelost worden, zoals indeling, verdeling van uren en zalen, maar ook praktische organisatie zoals materiaal, bewegwijzering, jurytafel etc.

  Ik hoop dan ook dat een ieder zijn of haar bijdrage hierin wil leveren.

  Voorafgaand aan dit staan er traditiegetrouw de Haagsche korfbaldagen gepland. (zie de agenda).

  Ik wens alle ploegen veel succes met de afronding van het 1e deel veldseizoen.

   

  René Benning