• Die Haghe verliest van scherp KVA

In Amstelveen wist Die Haghe ondanks de 21 gescoorde doelpunten niet met punten terug naar Den Haag te gaan.Tegen iedere andere ploeg uit de poule zou dit wellicht genoeg kunnen zijn, maar KVA bleek een geslepen ploeg en behaalde zeker in de eerste helft een hoog schotpercentage en kwam tot 31 doelpunten.

Vervangingen
    Door de blessures van Annemiek en Renate, was het voor het eerst dat de zusjes Mars samen in het eerste team mochten spelen. Erik mocht nu vanaf het begin zijn opwachting maken en zo begon de wedstrijd, ondanks het wel zéér warme weer, onder geringe belangstelling de wedstrijd.

Goed begin
    De eerste 10 minuten liet Die Haghe zien dat het ook met KVA goed mee kon en om en om scorend werd het 5-5. Helaas volgde er ook nu weer een periode dat het zelf niet scoorde en de geroutineerde tegenstander kon weglopen omdat het bijna iedere aanval wel scoorde en uitliep naar 11-5. Eva korporaal mocht heel even haar debuut maken om de zusjes van vak te laten wisselen om zo verdedigend beter uit te komen. Hierna pakte onze jonge ploeg het weer op en vond het de korf ook weer. KVA bleef echter ook door scoren en zo werd de ruststand op 17-9 bepaald.

Hard werken
    De tweede helft begon Die Haghe goed en met 2 snelle scores werd de achterstand verkleind naar 17-11. Verder liet KVA het niet komen en scoorde ook 2 maal op rij. Die Haghe bleef nu wel doorgaan en ook verdedigend had het de dames van de thuisploeg nu beter onder controle, maar dan weet een geroutineerd team als KVA de heren in stelling te brengen om tot scoren te komen. Positief punt was dat onze helden nu wel de hele tweede helft door bleven scoren maar nooit dus nooit dichterbij konden komen. Aan het eind bleken de 21 doelpunten niet genoeg maar kon men toch tevreden het veld af stappen. Niet omdat er verloren was, maar wel dat het nu weet dat het scorend vermogen steeds beter wordt.

Belangrijk
    De volgende wedstrijd wordt eigenlijk nu al cruciaal. Thuis tegen Velocitas zal het moeten gebeuren om punten te pakken, anders wordt het na de zaalcompetitie wel een erg zware opgave in strijd tegen degradatie. Velocitas won van VEO maar scoort ook (nog) niet veel.

KOM DUS ALLEMAAL NAAR HET VELD EN STEUN ONZE HELDEN !!!
    Doelpuntenmakers: Guus (4), Julia, Zinzi, Bas, Erik en Leon (allen 3) en Naomi (2)