• Die Haghe C3 Tot nu toe - deel 2

Na de heenwedstrijden volgen uiteraard ook de returnwedstrijden en daarin begon Die Haghe C3 tegen GKV. Om nog kans te maken op de bovenste plek mocht er niet worden verloren en dat bleek bij de meeste spelers in de benen te schieten. Er lukte aanvankelijk niet veel en GKV profiteerde goed en nam een 0-2 voorsprong en dit verschil bleef tot aan de 2-4. Pas het laatste deel van de wedstrijd gooide Die Haghe de schroom van zich af en liet zien dat zij goed kunnen korfballen en boog de achterstand naar een 5-4 voorsprong vlak voor tijd om. Helaas wist GKV nog wel de gelijkmaker te scoren, maar de kansen op de titel waren nog aanwezig.

Uit bij Fortuna lag er weer dezelfde druk op de ploeg, want verlies betekende uitgeschakeld voor de 1e plek. Met veel invallers liep het de eerste helft totaal niet en kwam men terecht met 4-0 achter. Maar na de korte peptalk in de rust schoot Die Haghe als een komeet uit de startblokken en binnen no-time was het 6-5. Fortuna schrok zich een hoedje en wist niet wat er gebeurde. Jammer dat de gelijkmaker op dat moment niet viel. Een verdwaald afstandschot en een, in mijn ogen dubieuze strafworp, brachten aan alle illusies een einde en werd het uiteindelijk 10-5. Een compliment voor de ploeg hoe de 2e helft is opgepakt.

Tenslotte de laatste wedstrijd thuis tegen FUTURA. Hier kom ik superlatieven voor te kort, want wat heb ik staan te genieten. Tijdens de trainingen tot nu toe is er veel geoefend op verschillende spelsituaties en aanvalsopzetten en ook de verdedigende tactiek werd aangescherpt. Alles kwam in deze wedstrijd bij elkaar en dan sta je als trainer trots langs de zijlijn.  De ene aanval werd nog mooier dan de andere uitgevoerd maar de bal moest er alleen nog wel in. Pas na zo’n minuut of 18 werd er bij 2-0 van vak gewisseld moet je er voor zorgen dat de concentratie er gelijk is. Op 1 moment na gebeurde dit goed maar wel een tegendoelpunt was het gevolg. Gelukkig scoorde aanval 2 direct terug en werd er weer gewisseld. Nu ging alles wel goed en nog voor de pauze werd er nog een keer gescoord en 4-1 was dan ook een terechte stand. In de kleedkamer waren de spelers verbaasd dat de coaches zo positief waren, maar met zo’n spel mag dan ook wel gezegd worden dat het goed gaat. Alleen gewezen op de scherpte in de 2e helft en hoppa op naar het veld. De 2e helft was juist de scherpte er even niet en was het snel 4-3. Gelukkig pikte de ploeg het hierna weer op en liep het als een trein. Zelfs aanvallen welke geoefend zijn werden door sommige spelers een extra dimensie toegevoegd en verraste daarmee vriend en vijand. Uiteindelijk een hele mooie 8-4 overwinning.

In deze poule is Fortuna de terechte kampioen, met direct daarna onze eerste jaars Die Haghe C3 en dat is een hele goede prestatie. Nog ff wat trainen op het veld en dan wachten op de zaalcompetitie.