• Die Haghe moet ook aan VEO de punten laten

Onder uitstekende weersomstandigheden stond de derby tegen VEO op het programma en van beide clubs waren er flink wat supporters naar het terrein aan d Baambruggestraat getrokken om deze te komen zien. Aan de kant van Die Haghe moest Annemiek vanaf de kant toekijken na haar vorige week opgelopen blessure en haar plaats werd ingenomen door Naomi. Bij VEO speelde de voor ons bekende “brommer” Robin vd Bosch.

Goed begin

De eerste helft was het Die Haghe wat erg goed begon en na 10 minuten brutaal een 3 – 1 voorsprong nam. Hierna nam VEO het initiatief over en vijf minuten later was de stan omgebogen naar 3-4. Die Haghe kwam nog wel op 4-4 maar kon het tweede kwart de korf niet meer vinden daar waar VEO wel rustig door ging met scoren en zo werd de ruststand op 4-10 gebracht.

Zelfde beeld

De tweede helft begon zoals de eerste helft met een sterk begin van Die Haghe  wat direct 2 keer scoorde en aan de supporters van de kanaries weer hoop gaf. Door een fout van het arbitrale due, een uitbal welke voor Die Haghe was maar aan VEO werd toegekend, profiteerde VEO en scoorde de 6-11. In plaats van 3 verschil werd het dus 5 verschil. En even later kwam ook de 6-12 op het scorebord. Die Haghe bleef echter goed door gaan en wist het nog voor het laatste kwart te reduceren tot 3 verschil. Maar net als in de eerste helft bleek het laatste kwart niet meer te willen lukken en met slechts 1 score tegenover 6 van VEO eindigde deze wedstrijd in een 11-19 winst voor onze gasten.