• Die Haghe 2 onderuit na gelijk opgaand duel

In de derde 3e speelronde stond het treffen tussen Die Haghe 2 en Excelsior (D) 2 op het programma. Beide teams speelden in de voorbereiding op het seizoen tegen elkaar. Die Haghe verloor in die wedstrijd, waar het nog zoekend was naar elkaar. Deze wedstrijd konden we dus goed zien hoeveel stappen er gemaakt zijn in een korte tijd.

Wilskracht

In de 1e minuut van de wedstrijd nam Die Haghe de leiding na een schot van Ritchy. Maar vooral de dames van Excelsior waren in de eerste fase van de 1e helft bijzonder effectief. Na 3 minuten kwamen de gasten op 1-2. Via Christian werd het in de 4e minuut 2-2. Na deze goal wist Excelsior de stand na 13 minuten speeltijd naar 2-6 te brengen. Die Haghe kwam beter in haar spel en liet zien dat het met wilskracht zich voor rust naast Excelsior kon plaatsen (6-6). Maar na een goal van de bezoekers werd de ruststand 6-7 op het bord gezet.

Gelijk opgaande 2e helft met spannend eind

Na de rust schoot Erik Die Haghe naar een gelijke stand. Maar net als in de 1e helft was Excelsior effectief in de beginfase. Na de 7-9 en de 8-10 wist Excelsior na 43 minuten spelen een tussenstand van 9-13 op het scorebord te zetten. Coach Guido haalde Justin naar de kant en in zijn plaats kwam Jordy. Maar het was opnieuw Excelsior wat scoorde via een doorloopbal (9-14). In 4 minuten tijd kreeg Die Haghe 3 strafworpen waaruit zij het verschil wisten te verkleinen naar 12-14. Met nog 3 minuten op de klok en een wissel (Jeroen voor Christian) werd het nog behoorlijk spannend. Jamie scoorde een minuut voor tijd met een doorloopbal de 13-14. De hoop op een punt was daar, en had zeker niet onverdiend geweest. Maar het was Excelsior die de laatste score maakte via een korte kans.