• Die Haghe 2 wint ook 2e wedstrijd

Die Haghe wint ook 2e wedstrijd

De 2e speelronde van het seizoen was een wedstrijd die ging tussen Rapid 2 – Die Haghe 2. Beide ploegen wisten vorige week te winnen (Rapid 20-6 van Phoenix 2 en Die Haghe 15-7 van Sporting Delta 3) en wilden er alles aan doen om de lijn door te trekken. Door de wedstrijd van het  1e uit bij BEP in Purmerend, miste het 2e Justin, Julia en Naomi voor deze wedstrijd. Hun plekken werden ingenomen door Alex, Eva en Femke. Door de blessure van Tess miste zij jammer genoeg deze wedstrijd. Met prima korfbal weer ging de wedstrijd van start.

Even wennen

Rapid beloonde zich daarin direct door in de 1e minuut de leiding te nemen met een afstandschot. Na de 2-0 voorsprong voor Rapid was het aan Die Haghe om antwoord te geven. En dat kwam er dan ook. Voor Die Haghe opende Erik met een strafworp de score en 2-1. Daarna werd het verschil binnen een minuut weer naar 2 gebracht door een afstandschot van RapidRitchy en Eva scoorde namens de kanaries in de 7e en 10e en zo werd het weer 3-3.  Na de eerste 10 minuten zag je ook dat er meer vertrouwen kwam in de ploeg wat resulteerde in een verdiende voorsprong. Maar Rapid gaf zich niet gewonnen en zo kwam de uiteindelijk7-6 ruststand op het bord. Genoeg verbeterpunten voor Coach Guido om onze “jonge honden” mee te geven voor de 2e helft.

Betere ploeg

De 2e helft werd dit goed door het team opgepakt en in de 31e minuut schoot Christian met een ringloos schot de stand weer gelijk. Er was ook veel meer rust in het spel van de kanaries dan voor de theepauze. Ondanks dat er niet veel gescoord werd zagen we wel steeds meer goede aanvallen ontstaan. Een benutte stip van Erik bracht ons naar 7-8 en werd het verschil tot aan de 9-9 niet groter dan 1. De eerste aanval na de gelijkmaker viel de 9-10 door een schot van Erik en 2 minuten later werd het 9-11 door Tessa. Het gat was daar eindelijk en dat was ook verdiend! Een stip bracht nog wel de 10-11, maar na een benutte vrije bal van Ritchie kwam de 10-12 eindstand op het scorebord.

Mede koploper

Deze zege bracht Die Haghe na 2 wedstrijden de 4 punten en staan samen met Meervogels/Fisica nog zonder verliespunten bovenaan. Gevolgd door Rapid, VEO, Excelsior (D) en Phoenix (allen 2 punten) Sporting Delta en KZ Danaïden staan nog puntloos onderaan. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Excelsior (D). Komt allen kijken!