• Die Haghe 1 begint nieuwe periode met nederlaag

Het seizoen 2018-2019 staat Die Haghe voor een moeilijke opdracht, om met een vrijwel vernieuwde selectie, de strijd aan te gaan met de concurrentie. Na het vertrek van coach Jennifer Tromp, werd Erwin Disselkoter als coach aangetrokken om, samen met Guido Dijkstra, te gaan bouwen aan een nieuwe periode welke vooral in het teken zal staan van opbouw. Daarom werd al vroeg begonnen met de voorbereiding en was het voor beide zoeken naar de juiste formatie en spelwijze. Tijdens de oefenwedstrijden werd veel gewisseld om zo te ontdekken wat de eventuele beste formatie zal gaan worden. Tegen gerenomeerde tegenstanders als Achilles en Valto ging het dus niet om het resultaat maar om de spelwijze. En zo brak dus de competitie aan met een thuiswedstrijd tegen Pernix wat volgens mij één van de titelkandidaten (samen met De Meervogels) is.

GESPANNEN

Tijdens de teambespreking voorafgaand aan de wedstrijd zag ik, begrijpelijker wijze,toch wel enigszins gespannen koppies en aan het eind van de bespreking probeerde Erwin deze op een ludieke wijze deze weg te nemen wat volgens mij wel goed lukte. Lachend kwam men naar buiten en werd de focus op de wedstrijd gelegd. Nog even warmlopen en inschieten en toen kon men aan de bak.

GOED BEGIN

De eerste helft bleek al snel dat het overwicht bij de rebound aan de kant van Pernix en kon het steeds meerde aanvallen spelen. Maar Die Haghe begon goed en verdedigde sterk en wist het zelf in de 4e minuut de score te openen. Pernix wist dit snel te pareren en volgde bijna de gehele eerste helft een boeiend duel waarbij om en om werd gescoord waarbij Die Haghe steeds op voorsprong kwam maar nooit verder uit kon lopen dan één doelpunt verschil. In de slotfase van de eerste helft zagen de supporters dat Pernix  hun ervaring goed wist te gebruiken. De laatste vijf minuten wist de Leidse formatie de Haagse muur te slechten en nam bij rust een 6-9 voorsprong.

KNOKKEN

Aan het begin van de tweede helft was het Pernix wat direct wist te scoren en aan Die Haghe kant ontbrak het, ondanks de inzet en kansen, juist daaraan. Pernix schoot 15 minuten met scherp en haalde een goed schotpercentage en liep uit naar 6-16. Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld, maar Die Haghe bleef knokken en wist het laatste kwartier de korf weer te vinden. Ook Pernix bleef dit doen en werd de eindstand 10-21.

PERSPECTIEF

Tijdens de eerste helft heeft de ploeg laten zien dat er perspectief in zit om tijdens dit seizoen al grote stappen te gaan maken. Natuurlijk zal er nog veel moeten worden verbeterd maar deze enthousiaste groep is leergierig en gedreven waar wij zeker nog veel plezier aan gaan beleven.

Doelpunten: Renate en Annemiek (2), Zinzi, Leon, Michiel, Bas H, Bas E en Justin (allen 1)