• NK van de D1…… Het was fantastisch!

  Toen we bij aanvang van de 2de helft van het veldseizoen aan de spelers van de d1 vroegen wat hun doel was, zeiden ze volmondig kampioen worden en naar het NK. En zo geschiedde, ongeslagen kampioen in de hoofdklasse en op naar ons 1ste NK.

  We hadden niks te verliezen, alleen maar te winnen. Geen hoge verwachtingen maar vooral veel genieten. Wat hebben we genoten vanaf het begin, van het oplopen tot het kleine feestje in de kantine weer in Den Haag.

  Voorafgaand aan de wedstrijd tegen DVO hoorde we al van andere coaches dat we wel een kans tegen ze hadden. Dat laten we ons niet 2x zeggen. Volle bak erin laat maar zien dat we Haagse Bluf hebben. Wij hoeven onze spelers dit hele seizoen al niet te coachen op vechtlust dus we wisten wel dat dat goed zat.

  Vanaf minuut 1 lieten we zien dat we beter waren en de 12-2 eindstand was dan ook zeer terecht.

  De andere 2 ploegen uit onze poule hadden gelijk gespeeld dus wisten we dat de volgende wedstrijd wel lastiger zou worden.

  Kelly had die wedstrijd bekeken en wist ons van veel informatie te voorzien. Zo konden we onze tegen de Meeuwen wapenen, en dat is gelukt. 6-4 winst. Wat waren wij als trainers trots, dit ging al boven onze verwachtingen.

  Laatste poule wedstrijd was de krater tegen het altijd lastige Fortuna. Gelijkspel was genoeg om in de finale te komen, maar helaas Fortuna overdonderde de 1ste helft waardoor we tegen een grote achterstand aanliepen. Maar ook deze wedstrijd lieten we weer zien wat een vechters we zijn, we vochten door en wonnen de 2de helft. Helaas was het gat te groot en verloren we met 12-9.

  Wat teleurstellingen hier en daar maar we moesten ons alweer snel opladenv oor plek 3 of 4. Daar hadden we een kwartier voor. Even uitrusten, opladen en gaan voor die prijs!

  We gingen deze wedstrijd heel open in, we hadden al gewonnen. We merkten al snel dat de krachten aardig aan het afnemen waren, toch waren we beter alleen moet je het dan nog wel ‘even doen’. En we (of eigenlijk ze) deden het! Een mooie 6-10 overwinning.

  3de van Nederland!!!

  Met toeterende busjes richting Den Haag waar we samen met de C1 in het zonnetje zijn gezet.

  Wat gegeten met z’n allen, muziekje aan. Een mooie afsluiting van een mooie dag.

  Dit alles was ons niet gelukt als de supporters er niet geweest waren met alle trommels, vlaggen en natuurlijk het welbekenden Caldonia lied! Enorm bedankt voor de steun.

  Natuurlijk ook veel dank aan Marc die deze mooie herinnering vast heeft gelegd op foto.

  Dit geldt natuurlijk ook voor Willem die uit zichzelf aanbood om te filmen. Veel dank!

  Kyra bedankt voor de verzorging van de spelers, zo konden wij ons op andere dingen concentreren.

  Rob R. bedankt voor het verzorgen van de patat en lekkers bij terugkomst.

  Roy bedankt voor het regelen van de busjes.

  Natuurlijk dank aan Tycho en Alyssa voor het reserve staan.

  De grootste dank gaat uit naar: Nudya, Sylvana, Isabel, Lisa, Iza, Martijn, Iloy, Samuel, Servais en Finn voor dit geweldige seizoen.

  Je kan het als coach willen maar zij moeten het toch maar doen, en ze hebben het gedaan.

  TROTS!!!

  Eelko en Jennifer