• Van de voorzitter: 4 juni 2018
  Deze zaterdag stond in het teken van de kampioenen. De A2, C1,D1, D2,D3,E3,F1 werden allemaal kampioen. De E1 zou a.s. weekend nog kampioen kunnen worden. Uiteraard coaches/trainers en ploegen van harte gefeliciteerd. Een andere vermelding is de plaatsing van de C1 voor de halve finale van het NK tegen PKC. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 11.00 u in Driebergen.
  Een andere ploeg die zich geplaatst heeft voor het NK is de D1. De D1 speelt a.s. zaterdag bij Dijkvogels dit toernooi. Beide ploegen succes!
  Zoveel kampioenen bij de jeugd is natuurlijk een prestatie en mogen we van genieten. Bij de senioren deden het 5e en het 6e goede zaken. Het 5e werd kampioen en het 6e promoveerde.  Dat dit resultaat niet vanzelf komt spreekt voor zich. We mogen ons gelukkig prijzen dat we vele capabele trainers/coaches hebben. Deze groep vrijwilligers steekt veel tijd in het trainen en begeleiden van onze jeugd. Ik wil deze groep dan ook bedanken voor hun tijd en inzet van afgelopen seizoen!
  De sponsorloop is een groot succes geworden. Naar ik hoorde is er veel geld bij elkaar gelopen. Dit geld wordt besteed t.b.v. het jubileum in 2020. De jubileumcommissie zal ongetwijfeld weer van zich laten horen.
  Een andere activiteit was Die Haghe got talent. Dat we korfbaltalent hebben onder de jeugd wisten we al maar dat er ook zoveel toneeltalent is bleek toch wel afgelopen zondag. Presentator Bas en de jury (Annemieke, Eric en John) wisten op ludieke wijze deze muzikale middag in de buitenlucht aan elkaar te praten. Dank aan de organisatie, de feestcommissie.
  Minder nieuws is dat we te maken hebben met bedankjes van spelende leden. Dit betekent voor TC/TB en JC veel gepuzzel om de ploegen rond te krijgen. Geen gemakkelijke klus maar ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken.
  Vrijdag a.s. is de ledenvergadering. De stukken zijn opvraagbaar bij Petrta van Halteren. Ik reken op een grote opkomst. Als bestuur hebben we een tweetal stellingen die we willen bespreken (zie de agenda van vrijdag).
  Na de ledenvergadering zal er een stop zijn voor de meeste vrijwilligers bij Die Haghe. Er is veel werk verzet door alle commissies. Of het nu om de technische commissies gaat, acco-zaken, schoonmaak, trainers, barpersoneel, iedereen heeft op zijn/haar manier een steentje bijgedragen. Dank, heel veel dank daarvoor. Met elkaar zorgen we ervoor dat Die Haghe dat doet waar het voor staat: korfballen en samenzijn. Dat is wat onze sport uniek maakt. Laten we vooral er voor zorgen dat onze club blijft betaan en we de volgende generaties voldoende handvatten meegeven om ook deze mooie sport te kunnen blijven beoefenen!
  Tot vrijdag op de ledenvergadering!
   
  René Benning