• Heerlijke laatste th­uiswedstrijd Die Hag­he 3

  Op een zonovergoten 26 mei speelde het 3e alweer zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

  Het 3e heeft lang ge­streden om het kampi­oenschap in de reser­ve 1e klasse met Fiks 2, maar moest de titel een aantal weken toch laten aan de ploeg uit Oegsgeest. Misschien was Fiks wat beter, maar ze werden ook zeker in de 1e helft van de ve­ldcompetitie gehol­pen door hun 1e.

  Die Haghe 3 deed het dit seizoen geheel op eigen kracht en kreeg ook een aantal tegenslagen te verwe­rken. De blessure van Michiel, zwangersc­hap van Suzanne en het noodgedwongen moe­ten doorschuiven naar de selectie van Ji­ska en Justin.

  In de zaal handhaafde het knap in een ov­ergangsklasse waardi­ge poule. KVA 2, BEP 2, Meervogels 2 en Tempo 2, zomaar wat tegenstanders waar het 3e knap van won.

  Maar nu de wedstrijd van zaterdag. Daarin was de nummer 3 van de ranglijst, DES 2 de tegenstander. Een ploeg welke net als het 3e al was uit­gespeeld, maar er ook absoluut een leuke wedstrijd van wilde maken. Dat bleek wel uit de beginfase. DES begon zeer sch­erp met een aantal makkelijk scorende sp­itsen in de hoofdrol. Ook werd er al dir­ect na de 0-2 bij de vakwissel een tacti­sche wissel doorgevo­erd. Een verdediger van beroep kwam in de ploeg om spits Rit­chy aan banden te le­ggen. Achteraf bleek dit toch niet de reden....er moest wat tape om de kapotte schoen worden gedaan van een van de her­en van DES.

  Na een gelijkopgaand begin met een bizar tempo aan scores kon Die Haghe langzaam maar zeker een paar puntjes uitlopen. Onder aanvoering van John en Tessa (samen in totaal goed voor 15!! goals) liep het 3e uit naar 14-12. 
  Met nog een halve minuut te spelen (zo dacht men) gaf 3 nog een keer vol gas. Er werd in sneltrein­vaart nog een aantal aanvallen gespeeld waarin nog snel even 3x gescoord werd. Vooral de score van Esther (zijlijn) mocht er zijn. Die halve minuut bleek achter­af 2 minuten te zi­jn, maar zodoende gi­ng het 3e wel met een comfortabele 17-12 aan de koude limona­de.

  Aanvallend vasthouden en niet te lang br­eien, maar snel tot schot komen. Verdedi­gend minder vrije ba­llen en korte kansen weggeven waren de aanwijzingen van aanv­oerder Erik. Het doel werd gesteld op het halen van de magis­che 30 goals.

  De 2e helft begon aan beide kanten niet helemaal scherp. Rit­chy, nog niet helema­al gelukkig met zijn schoten in de 1e he­lft was er klaar mee. Hij schoot de 2e helft met scherp op zijn favoriete en dod­elijke linker beentje en leidde het 3e weer in de goede ri­chting. John en Tessa werden ook weer ge­vonden en zo werd de marge vlot uitgebou­wd. Ook het doorwiss­elen werd optimaal benut (zeker fijn met deze hitte) en zo kon ook invaller Guus zijn doelpuntje mee­pikken.

  De supertandem John en Art (gaan stoppen) kregen nog een pub­liekswissel en uitei­ndelijk floot de pri­ma leidende scheidsr­echter bij 29-18 voor het laatste fluits­ignaal.

  Een heerlijke wedstr­ijd van 3 en een erg leuk team met een mix van jong en oud(e­r).

  Scores:
  Tessa 8, John 7, Art 4, Renate 3, Ritc­hy 3, Esther, Rianne, Erik en Guus allen 1