• Die Haghe behoudt aansluiting na knappe winst

In de ongemeen spannende Overgangsklasse D wist Die Haghe een belangrijke overwinning op concurrent BEP te behalen. Door de winst van SDO op medekoploper GKV Enomics stijgen de kanaries nu naar een gedeelde 2 e plaats op 2 punten achterstand. Het begin was echter voor de gasten uit Purmerend welke goed uit de startblokken kwamen en een 0-3 voorsprong nam. Die Haghe was wakker geschud en stelde orde op zaken door snel op gelijke hoogte te komen met eveneens 3 scores op rij maar was het BEP die na een kwartier spelen toch weer op 4-6 wist te komen. Hierna nam Die Haghe het initiatief weer over en wist het bij rust een geruststellende 9-7 voorsprong mee de kleedkamer in te nemen.

De 2e helft begon Die Haghe niet goed en speelde het matig en daar profiteerde BEP uitstekend van door na 40 minuten de stand weer naar 9-9 te hebben gebracht. Gelukkig wist Die Haghe op tijd de juiste flow weer te vinden en volgde er 4 mooie snelle scores op rij en leek het pleit beslecht. Echter wist BEP de rug weer te rechten en vocht het zich knap terug in de wedstrijd tot 16-15 in de 60 e minuut. Coach Jennifer Pronk nam voor het laatste doelpunt (strafworp) van de gasten een time-out om haar ploeg weer op de rails te krijgen en dat had het gewenste effect. Binnen luttele minuten was het verschil weer naar 4 gebracht (20-15) en mocht BEP nog een eretreffer maken en werd er gewonnen met 20-16.

Met nog 3 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Over 2 weken speelt het dan uit bij DOS KAMPEN en ook dit is een ploeg welke in een goede flow zit.