• Van de voorzitter: 22 april 2018
  Deze week open ik met de overwinning van het eerste. Een strijdlustig Die Haghe kon gelukkig een vuist maken tegen GKV/Enomics. De onderlinge verschillen in de stand zijn klein dus alle punten zijn belangrijk. Met 11 punten gelijk met Pernix, Bep en Dos is er van alles mogelijk.
  Het tweede kon het tegen de koploper GKV niet maken en moest verlies incasseren. De punten voor het tweede zijn nog hard nodig! Komend weekend BEP, ik heb er vertrouwen in!
  Een paar jaar jonger en we komen aan bij onze kangeroes. Deze groep is de laatste weken weer uitgebreid en wel dusdanig dat de oudste kinderen hun eerste wedstrijd konden spelen. Leuk om te zien maar vooral belangrijk omdat deze groep de basis vormt van onze club. Ik hoop dan ook dat deze trend doorgezet wordt en we nog meer nieuwe jonge korfballers mogen begroeten.
  Zaterdag werd ik verrast met de plaatsing van een speelhuisje met relaxkussens op het kleine kunstgrasveldje. Dit huisje werd direct gekraakt door vele kinderen. Dank aan Petra Voolstra voor het regelen. Diezelfde Petra is ook lid geworden van onze accommodatie-commissie. Top!
  Minder leuk nieuws is dat de overlast van hangjongeren blijft aanhouden. Nu hebben onze buren, de Judo, schade aan hun gevel. We zijn in direct contact met politie en gemeente over de te nemen stappen. Wat ik wel kan melden is dat de camera verplaatst gaat worden, dusdanig dat het zicht op de accommodatie beter wordt.
  Donderdag a.s. zijn er activiteiten omtrent het buurthuis van de toekomst. Ook Die Haghe zal hier een bijdrage in leveren. Op deze manier proberen we ook een rol te spelen in de ambities en groei van de wijk. In het verlengde hiervan zijn er ook afspraken met de Nijkamphoeve om in juni gezamenlijk de nieuwe wijk bij het Haga-ziekenhuis uit te nodigen en onszelf voor te stellen. Natuurlijk hopen we hierbij op nieuwe aanwas van leden.
  Ik vestig nog graag de aandacht op de sponsorloop van 19 mei a.s. We hopen op een grote opkomst. Doel is geld inzamelen voor ons eeuwfeest, het 100-jarig bestaan van Die Haghe. Dit zal een happening worden voor de hele vereniging. 
  De inschrijflijsten voor het TTKT hangen weer en de eerste inschrijvingen zijn al binnen. Dit zal ongetwijfeld weer een drukke en gezellige dag worden. Tot slot weer een oproep voor barmedewerkers. We hebben er echt nog te weinig en hoewel er een paar aanmeldingen zijn is dit nog te weinig. Ik doe ook een beroep op onze ouders! Twee uurtjes in de paar weken moet toch te doen zijn??
  Tot zover
   
  René Benning