• Die Haghe D2 pakt belangrijke winst

De vierde wedstrijd alweer van de voorjaarscompetitie en ook voor de vierde keer tegen Refleks dit seizoen leverde voor Die Haghe winst op en blijft daarmee koploper. Eerder werd er in de najaarscompetitie nog 2 keer verloren van Refleks en de eerste wedstrijd in deze competitie werd er gelijk gespeeld. Nu moest Die Haghe laten zien dat er ok gewonnen kon worden en dat gebeurde dan ook met 12-8.

Tijdens de teambespreking zagen de coaches toch wel enigszins gespannen koppies en lag er voor de coaches de taak om die spanning weg te nemen. Rustig werd er uitgelegd hoe we de snelheid van Refleks moesten gaan bestrijden. Verder was het zaak om net als vorige week de volle 50 minuten met volle inzet en plezier te spelen. Inmiddels was de temperatuur al flink opgelopen en werd er besloten om bij de vakwissels een drinkpauze in te lassen.

Die Haghe begon toch nerveus aan de wedstrijd en leed al snel balverlies en verdedigend moest men wennen aan de manier van spelen omdat men dit niet gewend was. Zodoende wist in de 2e minuut Refleks een dame vrij te spelen en deze schoot vanaf 6 meter de 0-1 er in. De eerstvolgende aanval dacht Casper wat zij kunnen kan ik ook en ook hij schoot van 6 meter raak en dus was het snel 1-1. Dit belofde wat voor de rest van de wedstrijd maar hoewel beide teams voldoende kansen kregen, vielen er het eerste kwart geen doelpunten meer en werd het tijd voor verkoeling. Ook het begin van het tweede kwart liep het nog niet helemaal lekker waardoor Refleks een terechte strafworp kreeg maar deze niet wist te benutten. Dit was het sein voor Die Haghe om te profiteren en niet veel later was het Damian die zijn tegenstander verraste en er langs ging en de doorloopbal en de 2-1 scoorde. Het verdedigingsvak had het behoorlijk onder controle maar maakte toch een fout  en dankzij een foute pass wist Refleks weer op gelijke hoogte (2-2) te komen. Maar Die Haghe ging beter e beter spelen en hoewel het tempo niet zo hoog lag als vorige week was het wel zuiver in de afwerking. Vlak voor rust was het Damian met weer een doorloopbal en Sharony met een korte kans die de ruststand op 4-2 wisten te brengen.

In de kleedkamer gaven de coaches er aanvallend iets meer het vierkant moest worden gespeeld maar vooral de bal goed in elkaars handen te gooien want dat ontbrak er een beetje aan. Met frisse moed begon men aan de 2e helft maar wilde het even niet gaan zoals afgesproken was en wist Refleks na 33 minuten weer op gelijke hoogte te komen (4-4). Maar vanaf dit moment gooide de spelers alle schroom van zich af en liet het Refleks zien dat zij gedurende het seizoen steeds beter het spelletje spelen en vielen de doelpunten snel achter elkaar. Eerst was het Naomi die een mooie doorloopbal wist af te ronden, vervolgens was het de “Yagmurbal”, zo mag ik het onderhand wel gaan noemen, en daar was Damian weer met een doorloopbal die zijn tegenstander tot wanhoop bracht. Na 40 minuten was het verschil naar 7-4 gebracht en leek het beslist. Echter scoorde Refleks snel de 7-5 maar als zij dachten dat het nog kon liet Die Haghe in 4 minuten tijd 5 doelpunten noteren. Floor met een doorloopbal en daarna 2 verre afstandschoten van Sharony, dit keer had zij met Damian een dansje of zo iets in gestudeerd om dit te vieren en vervolgens oor mij het mooiste doelunt van de wedstrijd waarin Die Haghe liet zien hoe zij gegroeid zijn. De bal werd in de verdediging afgevangen en met 4 passes was het Floor die een rugkant liep en de bal er in gooide. Tenslotte was het Damian die met alweer een doorloopbal de stand naar 12-5 bracht. Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld en de concentratie een stuk minder en wist Refleks de stand iets dragelijker te maken en 3 keer scoorde. Zo werd de eindstand op 12-8 bepaald en werd de overwinning met zijn allen en het publiek gevierd.

Concurrent ALO wist ook te winnen en is nu de grootste concurrent en zal denk ik de allerlaatste wedstrijd de beslissing moeten brengen. Voor nu wacht een lange rustperiode want pas op 26 mei is de volgende wedstrijd tegen Phoenix ook dan weer aan de Baambruggestraat  en begint dan om 11.00 uur.