• Die Haghe D2 trotse koploper na winst op ALO D1

Onder prima weersomstandigheden maakten Die Haghe D2 en ALO D1 er een geweldige wedstrijd van waarbij veel strijd, passie en plezier van af straalde. De winnaar van dit duel zou koploper in de poule worden en beide teams gingen er vol voor. Heel lang bleef het gelijk opgaan, maar was het in de slotfase uiteindelijk Die Haghe die er met de overwinning vandoor ging.

Vooraf wist Die Haghe dat dit een moeilijke tegenstander zou zijn gezien de winst welke zij op Refleks hadden behaald. De focus voor deze wedstrijd lag al bij de trainingen waar duidelijk werd dat de ploeg het gelijke spel tegen Refleks weg wilde spoelen. De dag van de wedstrijd was iedereen mooi op de afgesproken tijd aanwezig en konden de palen klaargezet worden om lekker in te schieten en daarna de teambespreking. Ruben 2 mocht voor het eerst mee spelen en dat vond hij toch wel erg spannend. Sinds kort behoren 2 jongens met de naam Ruben tot het team en omdat Ruben 1 nog niet speelklaar is was hij vandaag de cameraman en is op de film duidelijk te horen hoe hij mee heeft geleefd met de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was Die Haghe toch wel enigszins gespannen en maakte een aantal foutjes waardoor ALO het initiatief in de wedstrijd had en de eerste kansen kreeg maar deze niet wist te benutten. In de 7e min kreeg Die Haghe dé kans om de score te openen vanaf de strafworpstip maar helaas werd deze gemist en de eerstvolgende aanval van ALO was het wel raak door iets te gretig voor te verdedigen kreeg het de kans om van dichtbij de 0-1 te scoren. Vanaf dit moment kwam Die Haghe beter in het spel en ondanks de druk die het kreeg was het Sharony die keurig werd vrijgespeeld en de 1-1 scoorde met een schot vanaf 6 meter (zie je dat je kan schieten). Meteen werd er van vak gewisseld en kwam Emmelie voor Ruben 2 in de verdediging. Ook nu ging het spel gelijk op en lag het tempo best wel hoog. In de 15e minuut was het die Casper dicht bij de korf vrij liep en direct de bal van Jayden kreeg en van dichtbij de 2-1 scoorde. Toch was het ALO ie de betere kansen kreeg en in de 21e minuut op 2-2 kwam omdat er net even te laat werd verdedigd en een strafworp kreeg en 2 minuten later zelfs op 2-3 kwam omdat er even niet werd opgelet dichtbij de korf. Die Haghe liet dit natuurlijk niet op zich zitten en nog geen minuut later was het alweer 3-3 door een schot vanaf 4 meter van Naomi en dit werd ook de ruststand en konden beide teams even bijkomen van de eerste helft.

De 2e helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste helft maar nu was het Die Haghe wat de betere kansen kreeg. In de 27e minuut was het Emmelie die na een spelhervatting een doorloopbal er mooi ingooide. Gelukkig had de scheidsrechter niet gezien dat zij de bal binnen afstand kreeg, maar dat geluk mogen wij ook wel eens een keer hebben. ALO rechte de rug en bleef volharden in hun spel en dat resulteerde 6 minuten later na een mooi schot (ja ook als de tegenstander een mooidoelpunt maak mag dat gezegd worden) in de 4-4. De spanning nam alleen maar toe en soms hoorde ik als coach de ouders van beide kampen hun team lekker luid aanmoedigen en dat is ook mooi om te horen hoe er langs de lijn wordt meegeleefd. Die Haghe bleef goed doorgaan en na een mooie schijnbeweging was het Sharony die een doorloopbal voor de 5-4 verzilverde en dit op de alleen door haar gekende manier vierde. Inmiddels was Ruben 2 weer voor Emmelie in de aanval gekomen en hij was het die in de 37e minuut de bal wist te onderschepte en zich geen moment bedacht om snel naar de vrijstaande Yagmur te gooien en zij vanaf 4 meter het verschil voor het eerst op 2 bracht (6-4). Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld omdat ALO ook goed door bleef gaan en in de 43e minuut een korte kans kregen wat de 6-5 betekende. Pff de spanning was om te snijden en meer en meer zweepten de coaches van beide teams hun ploeg op en bleef het tempo ongekend hoog. Met nog 5 minuten te gaan was het toch weer Die Haghe wat wist te scoren. Nu was het Naomi die haar gretigheid bij het voorverdedigen goed maakte, want op identieke wijze verschalkte zij haar tegenstandster en met een omdraaibal de bevrijdende 7-5 op het scorebord wist te brengen. Na dit doelpunt mocht Damian ook weer na blessureleed een paar minuten spelen en was het mooi om te zien dat dit team van Die Haghe ook een echt team is want ook zij waren erg blij voor hem en moedigde hem aan. In de slotfase van de wedstrijd wist Die Haghe nog de kers op de taart te plaatsen door nog 2 keer te scoren. Eerst was het Casper met een korte kans en vlak voor tijd liet Damian zien dat hij het schieten nog niet is verleerd door vanaf 5 meter de bal in de korf te laten ploffen en werd er gewonnen met 9-5 van deze leuke, sportieve tegenstander.

Zoals gezegd is Die Haghe D2 nu koploper in de poule maar is nog niets beslist want de teams zijn zeer aan elkaar gewaagd en kan iedereen van iedereen winnen. De volgende wedstrijd is tegen Refleks D2 en die staan op 2 punten achterstand en willen graag op gelijke hoogte komen. De wedstrijd aan de baambruggestraat begint om 11.15 uur en raad ik iedereen aan om naar deze toppers te komen kijken en aan te moedigen.