• Die Haghe D2 pakt ondanks mindere wedstrijd toch een punt

Op de dag van de zaalfinale speelde Die Haghe D2 in Rijswijk onder een heerlijk voorjaarszonnetje de wedstrijd tegen Refleks D2. Voor de zaalcompetitie was dit ook al de tegenstander en toen had Die Haghe het gewoon moeilijk tegen deze kleine maar supersnelle ploeg.

Al vroeg was ik zelf aanwezig en kon daarom in het zonnetje heerlijk van een bakje leut genieten en wachten tot iedereen er zou zijn. Op het afgesproken tijdstip was bijna iedereen aanwezig maar ruim voor de wedstrijd begon waren we compleet. Dit keer waren Ruben en Servais als reserves erbij om het team te complimenteren en na de gebruikelijke teambespreking en inschieten konden we beginnen.

De eerste helft hadden beide ploegen het vizier zeker niet op scherp staan maar werden er wel voldoende kansen gecreëerd. De verdediging van Die Haghe bleek moeite te hebben met de snelheid van sommige tegenstanders en zelf kwam het aanvallend niet in het spel. Eigenlijk werd er gewoon maar iets gedaan en niet geluisterd naar de coaches hoe er gespeeld diende te worden. Na de vakwissel was er nog niet gescoord en gaf Emmelie aan liever te wisselen en kwam Servais in de ploeg. Ook dit aanvalsvak ging te veel voor eigen kans en moesten de coaches ook hier weer bijsturen. Gelukkig pikte zij dit ook op en vlak voor de rust was het Servais die een korte kans wist af te ronden en zo een ruststand van 0-1 op het scorebord bracht.

Tijdens de rust lieten de coaches duidelijk merken dat zij niet tevreden waren en dat het echt beter moest anders kon het wel een fout aflopen. Het begin van de 2e helft ging inderdaad een stuk beter en was het Elize die een doorloopbal op een mooie manier wist te scoren. Wie dacht dat Die Haghe nu los zou gaan kwam bedrogen uit. Nog geen 20 seconden later was het alweer 1-2 omdat er verdedigend gewoon niet woerd opgelet. Hier kreeg Refleks vleugels van en werd steeds sterker en moest Die Haghe alles uit de kast halen om dit te beteugelen. Helaas lukte dit niet helemaal en was het refleks wat met een schot op 2-2 kwam. Toen even later ook nog eens de 3-2 door een korte kans tegen werd gescoord moest Die Haghe nu dus echt aan de bak. Ondanks dat het soms te gehaast was, gaf Die Haghe wel alles om de gelijkmaker te scoren. Hierin werd er wel soms te veel voor eigen kans gegaan en nadat de aanwijzingen langs de kant waren gegeven ging dit gelukkig beter en dat resulteerde vlak voor tijd in de gelijkmaker van dichtbij door Yagmur en werd 3-3 de eindstand.

Gezien het spelbeeld was een nederlaag helemaal niet gek geweest, maar door vechtlust werd er nog knap een gelijkspek uit gesleept. De volgende wedstrijd wacht ALO en die hebben van Refleks gewonnen, dus dat wordt weer een moeilijk potje.