• Die Haghe D2 begint goed aan de voorjaarscompetitie

    Na het succesvolle zaalseizoen is Die Haghe D2 ingedeeld met REFLEKS D2, ALO D1 en PHOENIX D2. Al deze ploegen zijn in de zaal op een 2e of derde plaats geëindigd en zijn zodoende gelijkwaardig aan elkaar. Voor het begin van deze competitie kreeg Damian vervelend nieuws te horen dat hij voorlopig door een knieblessure aan de kant moet toekijken. Vooral voor hem is dit natuurlijk niet leuk, maar ook voor het team brengt dit een veranderde opstelling met zich mee. In de oefenwedstrijd tegen KVS was het dus zoeken naar de juiste vakken en bleek dit nog niet zo eenvoudig te zijn. Het liep niet en zag je een onzeker Die Haghe. Vrijdag tijdens de training is hier nog even over gesproken en op zaterdagmorgen stond de eerste competitiewedstrijd bij en tegen PHOENIX te wachten. Natasja was lekker het paasweekeinde aan het genieten van een paar vrije dagen maar omdat Tygo de Ru als reserve meeging was het vader Jeffrey die mij gelukkig bij wilde staan tijdens het coachen. Bij deze onwijs bedankt voor jullie steun.

    De eerste helft bleek al snel dat Die Haghe een overwicht creëerde maar kon het niet in de score laten zien. Bij het fluitsignaal voor de vakwissel keken de altijd trouwe supporters elkaar aan want zij vonden dit toch wel erg snel. Naar later bleek (videobeelden) waren er pas 10 van de 12 ½ minuut gespeeld te zijn. Maar goed de vakwissel kwam en ook nu bleek die Haghe de betere en na een eerste poging was het Yagmur die een tweede schot liet zien maar over de korf heen ging. Echter stond daar Floor en ving de bal goed af en bedacht zich geen moment en schoot de korte kans rustig in de korf. Groot was de blijdschap want dit betekende voor haar het allereerste doelpunt ooit. De concentratie in de verdediging was even weg en direct lag de 1-1 in het mandje. Toen even later Phoenix ook nog eens de 2-1 scoorde was dit het sein voor Die Haghe om er een schepje bovenop en was het heer en meester zowel in de aanval als in de verdediging. Het kon dan ook niet uitblijven dat Die Haghe ging scoren en dat gebeurde dan ook. Binnen een paar minuten waren Yagmur met een korte kans, Sharony met een mooi doorloop en wederom Yagmur met een schot die de stand in 2-4 ombogen en zo gingen wij de rust in.

    De 2e helft liet de zich niet lekker voelende Emmelie vervangen en mocht Tygo zijn opwachting maken. Alsof hij al het hele seizoen mee doet liet hij zien gewoon lekker mee te kunnen draaien en van waarde te zijn. Evenals de eerste helft wist het eerste aanvalsvak niet te scoren, maar had daar nu maar 9 minuten voor gehad want toen blies de scheidsrechter weer veel te vroeg voor de vakwissel. Misschien loopt de tijd in Zoetermeer sneller of kan de beste man geen klok kijken, hahaha. Het tweedse aanvalsvak mocht dus weer laten zien wat het kan en heel snel was daar alweer Yagmur die met een korte kans de stand op 2-5 bracht. Die Haghe ging nu echt door en met snel aanvalsspel moest Phoenix aan de noodrem trekken en mocht Sharony vanaf de strafworpstip de 2-6 aantekenen.  Iedereen blij maar Phoenix vocht toch weer terug en wist met een afstandschot de 3-6 te scoren. Dit was als en rode lap voor een stier want Die Haghe drukte keihard door en was het Tygo met een mooie score en Sharony met een korte kans die de wedstrijd definitief beslisten 3-8. Dat Phoenix de 4-8 maakte was goed voor de statistieken.

    Volgende week mag het als enige jeugdploeg aantreden in de uitwedstrijd tegen Refleks. Deze kennen wij nog van voor de zaal en weten dat het een moeilijke tegenstander is. Maar de trainingen gaan steeds meer zijn vruchten af werpen en hebben de coaches er genoeg vertrouwen in.

    Die Haghe d2 wenst iedereen vrolijke paasdagen.