• Van de Voorzitter: 04 maart 2018

  Afgelopen zaterdag is het doek gevallen voor Die Haghe 1. Degradatie naar de overgangsklasse werd door verlies van Nieuwerkerk een feit. De opgave om met 6 doelpunten verschil te winnen was ook geen gemakkelijke. De meningen zullen ongetwijfeld verdeeld zijn. Ik ben er van overtuigd dat de selectie er alles aan gedaan heeft om degradatie te voorkomen. We zullen moeten knokken om volgend seizoen weer op niveau terug te kunnen komen.

  De zaalcompetitie is bijna ten einde en we kunnen in totaliteit terugkijken op een goed seizoen voor Die Haghe. Ik doel dan o.a. op plaatsing voor het NK van de C1 en de kruisfinales NK voor de B1. Daarnaast zijn E1 en D3 kampioen geworden. Bij schrijven van dit verhaal hebben de F1 en de C2 nog kampioenskansen. Die Haghe 2 heeft laten zien een sterke en ambitieuze ploeg te zijn en heeft ook een enorm scorend vermogen getoond. KVS was in deze poule de sterkste.  De beide A-teams hebben zich goed gehandhaafd waarbij A1 met Sporting Delta op de 3e plaats staat en A2 ook een 3e plek heeft veroverd. Bij de senioren hebben Die Haghe 4 en Die Haghe 7 het moeilijk gehad. Het 4e heeft 3 punten gehaald en het 7e is helaas onderaan geëindigd. Op het veld maar weer nieuwe kansen?

  Een ploeg waar we niet veel van horen is Die Haghe 5. Toch is dit een team waarbij de spelers meer doen dan alleen in de eigen ploeg spelen. Vaak zijn deze spelers bereid om mee te gaan met andere ploegen. Complimenten hiervoor! En dan heeft deze ploeg ook nog kampioenskansen.  Op zondag 11 maart speelt het 5e thuis in de Sportcampus hun kampioenswedstrijd tegen Swift 2.

  Bij de aspiranten en pupillen zien we C2 een 2e plaats bezetten,  en ook nog kampioenskansen hebben. De D1 heeft in de Hoofdklasse met een relatief nieuw team een 3e plaats weten te noteren. Ook de D2 heeft goed gepresteerd en lang voor een mogelijk kampioenschap gestreden. E2 heeft het lastig gehad en is een na laatste geworden. E3 is derde, in deze poule bleek KVS de sterkste ploeg. Onze jongste pupillen doen het goed, F1 kan zaterdag kampioen worden en de  F2 heeft een gedeelde 4e plek.

  Al met al was 2017/2018  een positief zaalseizoen waarbij we moesten wennen aan de nieuwe sporthal met de daarbij behorende praktische en organisatorische problemen. Uiteraard zullen we d.m.v. evaluatie hier verbeteringen in gaan aanbrengen. Dank nogmaals aan allen die de zaken in de Sportcampus hebben weten te organiseren.

  Twee weken geleden op woensdagmiddag ontvingen Dennis en ik de nieuwe directeur Sport van de Gemeente Den Haag. We hebben in een ontspannen sfeer over Die Haghe kunnen vertellen. Onderwerpen waren o.a. de multifunctionaliteit van Die Haghe. We hebben gesproken over het aanbieden van korfbal maar ook tennis en Fit50plus. Een ander onderwerp was ook de overlast van de jeugd. Hier hebben we vooral gekeken naar de samenwerking met Gemeente, politie en andere gebruikers van de accommodatie. Als laatste was de directeur ook geïnteresseerd in onze accommodatie, het clubhuis, kleedkamers, velden en uiteraard de voetbalkooi. Al met al een zinvolle bijeenkomst.

  Tot slot verwijs ik graag naar de komende activiteiten. Op sportief vlak uiteraard de B1, C1, F1, C2 en het 5e. Op de site zal de nodige informatie staan. Op sociaal vlak uiteraard Delicious en de Back to the 80’s en 90 ‘s.

  René Benning