• Die Haghe D2 – Dijkvogels D2……………teamprestatie

Na het gelijke spel een paar weken eerder tegen de Dijkvogels was het team gebrand om dit recht te zetten. Toen werd een 1-5 voorsprong verspeeld al kwam dit ook omdat Dijkvogels 2 spelers van de D1 hiervoor nodig had gehad en zelf hierdoor van slag was. Gelukkig werd het nog een gelijkspel en dat wilde de spelers dus goed maken. Omdat er een aantal weken rust was, was de voorbereiding niet zoals we gewend waren, maar je weet nooit hoe een team dan uit zo’n rustperiode komt. Dus met de training van de vrijdag vooraf werd deze confrontatie aangegaan.

Meteen vanaf het begin was het Die Haghe wat fel en goed de aanval koos en dit leverde na iets meer dan een minuut al de 1-0 op. Yagmur schoot van afstan en Naomi ving goed af en stond vrij dus schoot meteen en goed raak. De verdediging begon ook goed aan de wedstrijd en gaf niet veel weg. De aanval ging lekker door en viel de 2-0 in de 4e minuut van alweer Naomi die nu na goed aangeven van Jayden een doorloopbal goed wist af te ronden. Hierna viel het even stil wat doelpunten betreft. Er waren voldoende kansen maar wilde de bal er even niet meer in. En ja dan is het wachten tot de tegenstander scoort wat vlak voor de vakwissel dus gebeurde. De 2e aanval begon ook fanatiek en ook zij wisten al na 1 minuut te scoren. Na een vlot lopende aanval liep Emily goed naar de aangeef om de bal te krijgen. Deze kreeg zij ook  van Damian en haar tegenstandster probeerde nog er voor te komen maar was te laat en Emily draaide zich om en schoot mooi vanaf 3 meter feilloos de bal er in. De verdediging onderschiep de bal heel snel en nog geen minuut later was het weer raak. Nu was het Damian die voor de doorloop ging en was het Emily die goed aangaf en dit betekende de 4-1. Maar net als het 1e aanvalsvak viel het nu ook stil en viel het doelpunt maar niet. Echter hield de verdediging nu wel de deur op slot zodat vlak voor het rustsignaal Die Haghe toch de 5-1 wist te scoren. Op een vrijwel indentieke wijze en door hetzelfde koppel als het vorige doelpunt brak de rust aan.

In de kleedkamer zagen Natasja en Willem  alleen maar lachende gezichten maar waarschuwde er voor om niet te gaan verzaken. De verwachting was dat de D1 speler er wel weer in zouden komen en was het afwachten in welk vak. Verder nog wat kleine aanwijzingen voor wat betreft het wegtrekken bij de paal en het voorkomen bij de aangeef van de verdediging. En ja hoor de D1 speler kwam in het aanvalsvak en dus was de schone taak om hem te verdedigen voor Damian. Nu waren wij er op voorbereid en hoewel hij zijn eerste schot er direct in schoot, kreeg hij de rest van de aanval niet veel kans meer. Damian had namelijk de opdracht alleen maar op hem te letten en pas op ongeveer 4 meter van de paal er bij te zijn. De anderen moesten dan wel  steeds de aangeefpositie verdedigen. Het was voornamelijk de dame van Floor die in de aangeef wilde komen maar kreeg gewoon de kans niet. In de 7e minuut viel de 6-2 met voor mij het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Casper kwam in de aangeef en Naomi ging voor de doorloop maar haar dame was op tijd en draaide Naomi snel en zag Casper vrij staan, gooide direct en hij schoot de bal vanaf zo’n 5 meter er in. Of men dacht dat de overwinning al binnen was weet ik niet, maar nu volgde er een zwakke periode van Die Haghe en daar profiteerde Dijkvogels goed van en kwam terug tot 7-5. Gelukkig pakte Die Haghe daarna het weer goed op en begon het zelf ook weer te scoren. Elize, ook al een dame die nog niet zo lang meedoet, werd 2 keer goed vrijgespeeld en beide keren wist zij de bal keurig in de korf te gooien. Dit betekende wel de beslissing en mocht Sharony de laatste paar minuten ook nog invallen maar dit veranderde niets meer aan de stand.

Na afloop riepen de coaches het team nog even bij elkaar om hen een groot compliment te geven over hoe er gespeeld was. Steeds meer gaan we in de wedstrijden terug zien wat er wardt getraind en daar doen wij het allemaal voor. Natuurlijk werd de “harde kern” weer bedankt en zo ging ieder tevreden huiswaarts.