• Voorbeschouwing Hoofdklasse B spelronde 13

  Met nog 2 wedstrijden te spelen is er voor 2 teams duidelijkheid gekomen. TOP (A) speelde zich definitief veilig en voor Sporting Delta is het doek gevallen en dient volgend seizoen een klasse lager te acteren. De spanning deze ronde zal vooral bij de bovenste 4 ploegen voelbaar zijn. Deetos (20), DSC (17), Dalto en Tempo (beide 16) strijden nog steeds voor een plek in de play-offs. Voor Nieuwerkerk en Die Haghe zal de spanning pas op de laatste wedstrijddag enorm zijn wanneer zij in een onderling duel gaan uitmaken wie er gaat degraderen.

  De absolute topper van deze week gaat tussen koploper DEETOS en runner-up DSC. Deetos heeft aan een gelijkspel genoeg om de play-offs te bereiken terwijl DSC zal moeten winnen om op deze positie de laatste wedstrijd tegen Dalto in te gaan. Mocht dit gaan lukken dan zal ook voor de thuisploeg de laatste wedstrijd tegen TOP (A) nog een zenuwentoestand worden en zover zal het dit zeker niet willen laten komen. Beide ploegen hebben een goede schutters in huis en ook zijn de dames aan elkaar gewaagd. Het zal denk ik lang spannend blijven en pas in de slotfase van de wedstrijd beslist worden en daar heeft Deetos de laatste periode goede herinneringen aan. PROGNOSE: Deetos wint en naast het kampioenschap geplaatst voor de play-offs.

  DALTO kan tijdens de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen TOP (A) eventueel naar de 2e plek stijgen maar is afhankelijk van DSC. Echter heeft het thuis niet veel goede resultaten geboekt en zal tegen een tegenstander welke nergens meer om speelt een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. Elk puntverlies is voor de Driebergse formatie dodelijk want het weet ook nog Tempo naast zich die dan zou kunnen profiteren. Tegen Die Haghe heeft het een goede wedstrijd laten zien en met Wen Li een makkelijk scorende dame in het veld staan. PROGNOSE: Dalto houdt de droom levend.

  TEMPO weet dat het voor eigen publiek niet mag verliezen van DIE HAGHE en heeft deze dag als supportersdag uitgekozen. Het zal dus naar verwachting van een fanatiek meelevend publiek kunnen genieten. In de uitwedstrijd kwam het onverwachts op grote achterstand maar wist dit net op tijd in winst om te zetten. Ook tegen TOP (A) werd dit kunststukje bijna herhaald maar was het net niet genoeg. Die Haghe kan onbevangen de wedstrijd spelen in de wetenschap dat de laatste wedstrijd voor hen de belangrijkste van het seizoen wordt. Toch zal het graag 1 of 2 puntjes willen meenemen om zo vol vertrouwen naar deze wedstrijd toe te leven. Die Haghe heeft eerder in deze situatie tegen en bij dezelfde tegenstander een Houdini-act ten toon gespreid, dus waarom nu niet. De druk ligt in ieder geval bij de thuisploeg wat niet mag verliezen. PROGNOSE: Die Haghe stunt en wint.

  NIEUWERKERK zal degradant SPORTING DELTA in een afgeladen sporthal het thuispubliek op een overwinning willen trakteren. Al is het alleen maar om Die Haghe te laten zien dat ook zij voor de wedstrijd voor behoud in de Hoofdklasse klaar zijn. Voor de gasten uit Dordrecht geldt dat zij willen laten zien dat zij dit niveau echt wel aan kunnen maar dat door veel blessureleed nooit in de beste formatie hebben kunnen spelen. PROGNOSE: Nieuwerkerk wint eenvoudig.

  Voor de 2e degradant moeten wij tot 3 maart wachten, maar voor de play-offs wordt het nog even wachten wie dit gaan worden. Strijd, passie en spanning zal er tijdens de wedstrijden zeker niet ontbreken en op de tribunes verwacht ik ook een heerlijke sfeer.

  VEEL PLEZIER EN SUCCES ALLEN !!!

  Willem