• Voorbeschouwing HKB ronde 12

  De kop van de ranglijst is na speelronde 11 onveranderd. Alleen Deetos staat nu alleen aan de leiding dor de winst op Tempo en heeft nog steeds 3 punten voorsprong op nummer 3 DSC en 4 punten op Dalto. TOP (A) is klaar met de competitie en lijkt veilig voor degradatie. Zelf krijgt het nog 3 teams van de top 4 maar moet dan alles verliezen terwijl Nieuwerkerk en Die Haghe alleen nog maar voorbij kunnen komen wanneer zij de volgende 2 wedstrijden winnen en in de laatste speelronde het onderling duel gelijkspelen. Tegen beide ploegen heeft het een beter onderling resultaat waardoor het bij een gelijk aantal punten hun voordeel is. Voor Sporting Delta kan deze speelronde het doek definitief vallen.

  In Dordrecht treffen de stadsgenoten SPORTING DELTA en DEETOS elkaar. De thuisploeg vecht voor de allerlaatste kans voor behoud in de Hoofdklasse maar treft In Deetos de ploeg welke vooral de wedstrijden in de laatste 10 minuten de winst naar zich toetrekt. Wanneer het weet te stunten, kan het volgende week de strijd voor degradatie superspannend maken want dan treft het Nieuwerkerk. Deetos kan zich definitief plaatsen voor de play-offs maar is afhankelijk van DSC en Dalto. Wanneer het zelf wint en DSC en Dalto verliezen is de plek veilig. PROGNOSE: Deetos wint.

  TOP (A) heeft voor de zekerheid nog 1 punt nodig om veilig te zijn en dat moet deze ronde dan tegen TEMPO gebeuren. Zaak is dan wel dat het gehele team scherp is, want dat ontbrak er de laatste 2 wedstrijden een beetje aan. Tempo zal moeten winnen om DSC achter zich te houden.Door het verlies tegen Deetos zal de spanning zijn toegenomen en is de vraag of zij hier goed mee weten om te gaan. PROGNOSE: Tempo neemt de punten mee naar huis. 

  DIE HAGHE vecht voor behoud in de Hoofdklasse en moet de belangrijke punten tegen DALTO zien te behalen. De uitwedstrijd werd verrassend een overwinning maar toen speelde Maarten Groot Hulze en Wen Li niet mee. Die Haghe heeft laten zien dat het goed mee kan in de Hoofdklasse maar moet het vaak in de slotfase de wedstrijden uit handen geven. Nu zal het dus de volledige 50 minuten aanwezig moeten zijn. Voor Dalto geldt dat het moét winnen anders is het uitgeschakeld voor de play-offs. Komt er wederom een verrassing? PROGNOSE: Dalto laat zich niet weer verrassen (al hoop ik natuurlijk van wel).

  Na de winst in Den Haag krijgt DSC nu de andere degradatiekandidaat NIEUWERKERK tegenover zich. De ploeg uit Eindhoven zit duidelijk in de winnende flow en zal voor eigen publiek de kans op de play-offs levend willen houden. Nieuwerkerk staat nu nog op de veilige 6e plek en kan goede zaken doen wanneer het weet te winnen. Ook voor hen geldt dat het dan wel de gehele wedstrijd aanwezig moet zijn anders weet DSC er wel raad mee. Gaan Maaike Roubos & Co winnen? PROGNOSE: DSC blijft aanhaken (of naar 2e plek?). 

  Na deze speelronde kan alles beslist zijn óf voor de Play-offs óf voor degradatie. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat alles nóg spannender wordt wanneer er verrassende uitslagen komen.

  VEEL PLEZIER !!!