• Van de voorzitter: 04 februari 2018

  Afgelopen weekend wisselden successen en teleurstellingen elkaar af. Natuurlijk is het verlies van het eerste een teleurstelling. Het zal nog lastig worden om degradatie te gaan voorkomen. A.s. zaterdag tegen Dalto, ik roep alle supporters op om het eerste te steunen.
  Het tweede deed goede zaken tegen het Scheveningse KVS. Nu nog maar 3 punten achter op deze koploper. Dit zou nog eens spannend kunnen worden! Schreef ik vorige keer over het vierde dat ze wellicht punten gaan halen en ja hoor, de eerste overwinning is daar. Mooie prestatie.
  Ik was zaterdag getuige van de D1 en de B1. De D1 doet het goed in de hoofdklasse. Een NK zit er niet in maar de strijd om 3e plek moet realistisch zijn. Met dit jaar 4 nieuwe spelers uit de E is dit een mooi resultaat.
  De B1 speelde tegen Fortuna. Een leuke en spannende wedstrijd waarin het leek alsof Fortuna aan het langste eind trok maar door gedegen korfbal en vooral rust en overzicht te bewaren kon Die Haghe de wedstrijd naar zich toe trekken. Door deze overwinning plaatsen zij zich voor de 1/4 finale voor het NK. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat.
  De C1 deed ook goede zaken en door een ruime overwinning op Meervogels plaatsen zij zich ook voor het NK. De C1  gefeliciteerd met dit behaalde resultaat. Er zijn nog meer ploegen met kampioenskansen. Voor zover ik het weet, zijn nog in de race:
  C2, D2, D3, E1 en F1. Houd de site in de gaten voor de juiste tijdstippen.
  Een ander onderwerp is helaas nog steeds de blijvende overlast van de hangjeugd. Om met alle betrokken partijen tot een gezamenlijk plan en oplossing te komen zijn Dennis en ik naar een bijeenkomst geweest op het politiebureau Zuiderpark. Hier waren vertegenwoordigd de Gemeente, Politie, Wijkbeheer en Stichting Mooi. We hebben goede afspraken gemaakt en zullen periodiek bij elkaar komen om de voortgang te monitoren.
  Er is een wisseling gekomen bij de Jubileumcommissie. Door drukke werkzaamheden en een volle Die Haghe agenda heeft Mara besloten te stoppen. Gelukkig is haar plek overgenomen door Daphne Ouwerling. 
  Ik was afgelopen week bij de vergadering van de ledenwerf-commissie. Vanuit deze commissie kan ik melden dat er een aantal acties op touw worden gezet. Er is een jaarkalender gemaakt van waar uit deze commissie de diverse acties zal ontplooien. Voor nadere info kun je Danielle, Marieke, Olaf en Tim benaderen.
  Tot zover.
   
  René Benning