• Die Haghe in extremis onderuit tegen koploper

Gezien de stand op de ranglijst zou het voor de koploper een makkelijke wedstrijd moeten gaan worden en dat proefde je ook een beetje aan het thuispubliek wat dacht dat dit een walk-over zou gaan worden. Eerder in het seizoen wist Die Haghe het DeetosSnel knap lastig te maken en ook de overwinning van vorige week gaf de ploeg het vertrouwen om wellicht te kunnen stunten. In een ongelofelijk spannende wedstrijd moest Die Haghe toezien dat koploper DeetosSnel, net zoals vorige week, een paar seconden voor tijd de winnende treffer (21-20) wist te scoren en zonder punten terug keerde naar Den Haag daar waar het wel een punt verdiend had.

Fantastisch
    Voor Die Haghe was het zaak om vooral Jimin de Vries (Deetos) aan banden te leggen en ook het sterke dameskwartet uit te schakelen. Echter was het Jimin de Vries die na 14 seconden al voor de 1-0 szorgde, maar voor de rest van de wedstrijd prima door Jaimy Roos werd verdedigd en slechts 5 tegendoelpunten moest incasseren. Die Haghe antwoordde direct door binnen 14 seconden de gelijkmaker te produceren. Na wat kleine kansen voor de thuisploeg, nam Die Haghe het initiatief en na 1.56 minuten gespeeld te hebben was het 1-3. Vanaf dat moment ging het arbitrale duo wat zich ging mengen in de strijd en nam vaak dubieuze beslissingen welke in het voordeel van de thuisploeg uitvielen. Met een strafworp en een vrije worp kwam DeetosSnel weer op gelijke hoogte. Die Haghe liet zich niet afleiden door deze beslissingen en liet Jaimy Roos aan Jimin de Vries zien dat hij ook aan de wedstrijd mee deed en met 2 scores het verschil weer op 2 bracht. Dit verschil bleef tot aan de achtste minuut toen DeetosSnel weer op gelijke hoogte kwam en met over en weer scores tot aan de 15e minuut zo bleef (8-8). Heel even kreeg DeetosSnel een overwicht en wist dit om te zetten in een voorsprong van 2 doelpunten maar wie dacht dat Die Haghe nu zou bezwijken had het mis. De ploeg bleef volharden in de te volgen tactiek en met nog 6 minuten tot aan de rust liet het geweldig korfbal zien. Eerst kwam het weer op gelijke hoogte om er vervolgens met 3 scores overheen te gaan wat leidde tot een verrassende 10-13 ruststand.

Bepalend
    Na de rust was het Jaimy Roos die voor Die Haghe de score opende en het verschil op 4 bracht maar was het zijn directe tegenstander die nu met 2 doelpunten op rij de stand naar 12-14 terug bracht. Die Haghe wist dit verschil lang vast te houden (17-19) maar kon niet voorkomen dat DeetosSnel toch langszij kwam. De laatste 10 minuten zouden dus weer, net zoals bijna iedere wedstrijd, de beslissing moeten brengen. Ondertussen had Die Haghe bij het thuispubliek wel het respect gekregen en waren niet gerust op een goede afloop en vielen een beetje stil in de aanmoedigingen daar waar de Haagse supporters juist fanatiek bleven aanmoedigen want deze geloofden wel in een stunt. In de slotfase waren de doelpunten schaars maar was het DeetosSnel wat op voorsprong kwam. Zakte Die Haghe in de voorgaande wedstrijden in de slotfase door de knieën, nu rechte het de rug en kwam het 3 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. De adrenaline gierde nu door ieders lichaam en juist in deze fase was het de leidsman die bepalend was. Terwijl de bal met nog een halve minuut te gaan in het aanvalsvak van Die Haghe was, nam hij de beslissing om de bal aan de thuisploeg te geven en dit bleek een dure te zijn voor de kanaries. Met een uiterste krachtinspanning verdedigde Die Haghe om het gelijkspel vast te houden maar was het DeetosSnel die 3 seconden voor het einde de 21-20 wist te scoren en de wedstrijd won.

Doelpuntenmakers: Victor en Jaimy (beide 5), Jeroen (3), Annemiek, Nienke en Mark (allen 2) en Rowena (1)

Stand Hoofdklasse B
    Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt voor Die Haghe iedere wedstrijd nu belangrijk wat in strijd is met Nieuwerkerk en Sporting Delta voor de degradatieplekken. Het heeft resp. 2 en 3 punten voorsprong en ontmoet Nieuwerkerk in de laatste wedstrijd in de Sportcampus. Voor de plekken voor de Play-offs Hebben Tempo en DeetosSnel de beste papieren waar DSC en Dalto op 3 en 4 punten volgen.