• Voorbeschouwing HKB ronde 10

  Met nog 5 wedstrijden te gaan is er iets meer duidelijk wie er kans maken op de play-offs voor promotie naar de korfballeague. Deetos en Tempo gaan nog aan de leiding met DSC met één punt daaronder. Dalto en TOP (A) moeten door het verlies nu in de wachtkamer maar zijn nog niet kansloos hoewel zij nu 4 punten achter staan. Onderin lijkt Sporting Delta het kind van de rekening te worden. Zij staan nu 5 punten achter op nummer 6 Die Haghe. Daar tussen in staat Nieuwerkerk met 2 punten minder op plek 7.

  Dé kraker van deze speelronde speelt zich af in Eindhoven waar DSC het gaat opnemen tegen TEMPO. De ploeg uit de lichtstad is aan een zeer goede reeks bezig en kan wanneer zij het weet door te zetten de Alphense formatie voorbij op de ranglijst en op de belangrijke 2e plek terecht komen. Bij verlies zal het moeten wachten op fouten van de koplopers.Tempo kan, wanneer het weet te winnen, een goede stap in de richting zetten. De gele kaart van Jelle Steenbeek blijkt een dure te zijn, want volgens mij is hij geschorst en ontbreekt dus in dit belangrijke duel. Maar Tempo beschikt over genoeg kwaliteit om DSC het vuur na aan de schenen te leggen. Wel zal het Robbe de Wit en Maaike Roubos (topscoorsters van deze poule) af moeten zien te stoppen waar de thuisploeg Edwin van der Weide en consorten moet zien te beteugelen. PROGNOSE: DSC klimt naar de 2e plaats.

  Medekoploper DEETOS krijgt in DIE HAGHE een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. De vorige speelronde heeft het, ook in Dordrecht, vertrouwen gewonnen tegen Sporting Delta. Tegen andere kanshebbers voor de play-offs wisten “De Kanaries” lang en goed tegenstand te bieden en moesten pas in de slotfase buigen. Nu het even verlost is van de druk van plek 7, kan het zonder schroom de wedstrijd in gaan en lekker vrij uit spelen en dan zien waar het schip zal stranden. De druk ligt dus bij de thuisploeg maar in eigen huis is het schier onklopbaar. Met Jimin de Vries en het sterke dameskwartet weet men makkelijk de korf te vinden. Kan Die Haghe voor dé stunt van het weekend zorgen? PROGNOSE: Deetos laat zich niet verrassen.

  DALTO speelt, in de wetenschap dat het al 3 keer in eigen huis heeft verloren, niet met het volste vertrouwen de wedstrijd tegen NIEUWERKERK tegemoet. Om nog enige kans te maken op de play-offs mág het niet verliezen anders is het zaalseizoen al snel voorbij. Nieuwerkerk zal wel de druk van de degradatieplek voelen, maar weet ook dat Dalto niet in optimale doen is en hun kans ruiken. Het zal dan wel de gehele wedstrijd gefocust moeten blijven en daar ligt dan weer de angel voor de ploeg van Leon Simons (coach). PROGNOSE: Dalto wint moeizaam en doet nog mee.

  Tenslotte zal TOP (A) de kater van het ruime verlies van de vorige wedstrijd, tegen SPORTING DELTA van zich af willen spelen. Vooral Jeanine Marijs mist haar scherpte qua scoren en is op de topscoorderslijst inmiddels haar riante 1e plek kwijt geraakt. Niet dat de Zeeuwse formatie echt afhankelijk van haar is, maar is wel voelbaar. Op papier moet het een overwinning opleveren en dat is belangrijk om in ieder geval niet nu al definitief uitgeschakeld te worden voor de play-offs. Sterker nog, bij verlies moet het zelfs de degradatieplek in de gaten gaan houden. Wil Sporting Delta nog het vege lijf zien te redden dan heeft het nog 5 finales te gaan en moet het zeker 3 keer zien te winnen en dat lijkt gezien het wedstrijdprogramma een moeilijke opgave. PROGNOSE: TOP (A) wint makkelijk.

  Zoals u merkt zijn er diverse belangen welke op het spel staan, maar de meeste aandacht zal vooral naar de wedstrijd in Eindhoven gaan. Komen er grote verrassingen en daardoor de ploegen weer bij elkaar óf haken er ploegen definitief af. Wie het weet mag het zeggen.

  VEEL PLEZIER !!!