• Voorbeschouwing HKB Ronde 9

  De spanning is na speelronde 8 weer toegenomen door het verlies van koploper Tempo. Het verschil tussen nr 1 en nr 5 is slechts 2 punten en onderin staan Nieuwerkerk en Die Haghe op 4 punten en Sporting Delta staat laatste met 1 punt. Iedere speelronde kan het zo maar gebeuren dat de koploper veranderd en onderin kan na deze ronde ook weer verandering komen.

  DALTO zal het in eigen huis moeten gaan opnemen tegen DEETOS wat de nieuwe koploper is. In eigen huis heeft het echter al 4 punten verloren en dat mag deze keer zeker niet gebeuren anders kan het zo maar fataal zijn. Bij winst komt het op gelijke hoogte met de bezoekers en wordt het bovenin nóg spannender. Deetos is echter goed bezig en weet dat wanneer Jimin de Vries even niet zuiver is, de andere spelers het over kunnen nemen. In dit duel kan de beslissing wel eens bij de dames liggen. Wie dit het beste uitspeelt gaat winnen. PROGNOSE: Deetos neemt de punten mee naar Dordrecht.

  NIEUWERKERK krijgt in TEMPO een zware tegenstander op bezoek. Het lijkt David tegen Goliath, maar die wist ook op een sluwe manier te winnen, dus waarom zou de thuisploeg niet voor dé verrassing van het weekend kunnen zorgen. Bij Tempo is het de vraag hoe de nederlaag tegen Dalto is aan gekomen. Hebben zij dit verwerkt of gaan nu de zenuwen meespelen. Met Edwin van der Weide en Jelle Steenbeek heeft het wel 2 superschutters die altijd wel goed zijn voor veel doelpunten. Nieuwerkerk zal als collectief sterk moeten staan en met de steun van het fanatieke thuispubliek zullen zij er vol voor gaan. PROGNOSE: Tempo wint in de slotfase.

  TOP (A) kwam de vorige ronde goed weg tegen Die Haghe en zal nu in DSC een tegenstander treffen welke aan een goede reeks bezig is. Jeanine Marijs is de laatste wedstrijd niet zo zuiver in de afwerking maar heeft in Willemijn Bouwens een prima back-up. Bij DSC is het vooral Robbe de Wit die de laatste wedstrijd op schot is. Wie gaat wie af stoppen, dat is de vraag. Ik denk dat het niet een mooie wedstrijd gaat worden, maar wel een super spannende. PROGNOSE: Dit zou wel eens een gelijkspel kunnen worden.

  In Dordrecht staat de belangrijke wedstrijd in strijd tegen degradatie tussen SPORTING DELTA en DIE HAGHE op het programma. Voor Sporting Delta geldt dat het zal móeten winnen, want bij verlies lijkt degradatie bijna niet meer af te wenden. Het komt dan op 5 punten achterstand van Die Haghe en heeft dan ook nog het onderling resultaat tegen. Die Haghe kan dus goede zaken doen maar dan zal het wel een héle wedstrijd bij de les moeten zijn. De heenwedstrijd won het met 1 doelpunt verschil en ook nu verwacht ik een wedstrijd waarbij het lang gelijk op zal gaan. Wie het beste met de spanning omgaat wint deze belangrijke wedstrijd. PROGNOSE: Die Haghe neemt de punten mee naar Den Haag.

  Het is duidelijk dat deze speelronde super belangrijk is voor zowel de play-offs als de degradatieplekken. Komt de top nog dichter bij elkaar of wordt er een eerste schifting gemaakt en wordt het onderin ook weer spannender of komt het degradatiespook wel erg dichtbij. We zullen het allemaal kunnen meemaken.

  VEEL SUCCES !!!