• Voor U gezien... 14 Januari 2018

  voor u gezien....
  We lopen nu al een aantal weken in de nieuwe sportcampus te korfballen. Een prachtige accommodatie. Was het in het begin allemaal even wennen, nu begint iedereen zijn/haar draai wel te vinden.


  Ik heb er ook al veel wedstrijden gezien, maar nog niet geschreven. Hoogtijd om dus weer eens in de ouderwetse pen te klimmen. Zaterdag zag ik de D2. Wat een leuke ploeg is dat zeg! Een hele leuke wedstrijd met allemaal enthousiaste kids. Zeker natuurlijk als je je 1e goal mag scoren, dan is de blijdschap heel groot.  Er waren ook hele mooie doelpunten bij, maar wat ik vooral zag was veel inzet en plezier en dan kom je al een heel eind.
  Daarna de B2, een ploeg die het gewoon goed doet in de competitie. tegen KVS werd het een spannende pot waarin Die Haghe zeker recht op 1 punt had, misschien zelfs wel meer. Er werd lekker gebald er was inzet en gelukkig vielen de doelpunten ook. De hele wedstrijd staat de B2 aan de goede kant van de score, maar slordigheid en het niet slim omgaan met zo'n laatste spannende minuut leverde KVS toch de overwinning op in de laatste seconde.
  Ik zie wel heel veel vooruitgang in deze ploeg en dat is goed. Wat minder fouten maken, met b.v. uitwerken en dan gaan jullie ook dit soort wedstrijden winnen!
  We schoven een hal verder waar het 3e speelde. Ik heb niet de hele wedstrijd kunnen zien, maar wat ik zag was echt wel genieten hoor. Slim spel, goede schoten tegen een moeilijke ploeg uit Purmerend, leverde een prachtige overwinning op.
  Het 3e speelt een hoog niveau en ik vind een handhaving in deze klasse een puike prestatie. de ploeg, " oud gemengd met jong" gaat er echt voor en kan gewoon heel lekker korfballen. leuke pot 3e!
  Natuurlijk bleven we bij de selectie. Onze vaste verslaggever zal daar nog genoeg over schrijven. Wat ik zag was bij het 2e een lekker potje met een dik verdiende en ook belangrijke overwinning.
  Bij 1 een heerlijke 1e helft, prima spel, maar een erg zwakke 2e waardoor we weer geen punten haalden. Zonde, het begon zo goed en het 1e zal echt alles uit de kast moeten halen om niet te degraderen. Het is zo belangrijk dat de ploeg in de hoofdklasse blijft. Maar we verliezen niet de moed omdat ik weet en zie dat er voldoende kwaliteit loopt om op dit niveau te blijven.

  Nog 1 ding wat mij opviel en dat was dat bij de wedstrijd van de B2 de scheids niet kwam opdagen! mensen, dit kan echt niet, je laat je club en natuurlijk de kids in de kou staan!!!!!
  gelukkig was Cathal bereidt de wedstrijd te fluiten. Hulde hiervoor.

  natuurlijk ga ik positief eindigen, want ondanks het verlies van1 hoorde ik veel goede uitslagen en doen met name onze standaard ploegen het uitstekend. ook de A1 doet het goed. Zeker allemaal een bezoekje waard!
  Tot de volgende week!

  Jullie reporter