• Die Haghe laat het weer liggen in de 2e helft

Het begin van de returnwedstrijden in de Hoofdklasse B zijn voor Die Haghe niet goed begonnen met de nederlaag tegen TOP (A). Na een zeer goede eerste helft wist het in de 2e helft wederom de opgebouwde voorsprong niet vast te houden en bleef het zonder punten.

Gevarieerd

Met fanatiek en gevarieerd korfbal wervelde Die Haghe de eerste 10 minuten over het veld en dat resulteerde in een 7-2 voorsprong. De 2 doelpunten van de Zeeuwse tegenstand kwamen uit een strafworp en een vrije bal en dus nog geen velddoelpunten. Verdedigend had Die Haghe het goed voor elkaar, en moest TOP naar een time-out om alles op een rijtje te krijgen. Hoewel TOP wel iets beter ging spelen, was het Die Haghe wat lekker doorging en het verschil nog iets verder kon uitbouwen naar 6 verschil tot vlak voor rust. Met  nog een aanval te gaan kon Die Haghe het tot aan de pauze uitspelen maar nam het schot te vroeg en kreeg TOP de gelegenheid om nog één keer tegen te scoren en werden de kleedkamers met 13-8 opgezocht.

Verdwenen

Na de rust kwam TOP het beste uit de kleedkamer en met 3 snelle scores was het ineens weer spannend en moest Jennifer Tromp (Coach DH) een time-out nemen om haar ploeg weer op scherp zien te krijgen. Aanvankelijk lukte dit niet en was het TOP wat nog 2 keer scoorde en de stand op gelijke hoogte wist te brengen. Pas in de 10e minuut van de 2e helft wist Die Haghe zich weer te melden aan het scoringsfront en nam weer een voorsprong van 3 verschil. Maar zoals bijna alle wedstrijden in deze Hoofdklasse worden deze pas in de laatste 10 minuten beslist. TOP heeft hierin de ervaring en liet dat ook zien door 2 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte (22-22) te komen. De absolute slotfase leek Die Haghe te gespannen om hier mee om te gaan en lukte het gewoon niet meer. TOP heeft dan ervaring genoeg en profiteerde optimaal en scoorde nog 3 keer.

Spannend

De spanning is Hoofdklasse B is, door het verlies van Tempo, helemaal terug. Het verschil tussen koploper Deetos en de nummer 5 bedraagt met nog 7 wedstrijden te gaan slechts 2 punten en is het niet te voorspellen wie de play-offs gaan halen. Onderin zijn het Nieuwerkerk, Die Haghe en Sporting Delta die gaan uitmaken wie er een stap terug moet doen.

Volgende week moet Die Haghe naar Sporting Delta en bij winst schudden zij deze ploeg voorlopig van zich af. Wederom dus een spannende pot voor de Hagenezen.

Doelpuntenmakers: Jeroen 6, Jaimy en Victor 5, Nienke 3, Annemiek, Rowena en Mark 1.

Deze keer geen verslag van Die Haghe 2. Door mijn bezigheden bij Die Haghe 1 (fijne vakantie Wimpie) kon ik de wedstrijd niet goed volgen. Wel heb ik een Die Haghe kunnen zien wat het lastig had maar uiteindelijk wel de wedstrijd naar zich toe trok en dat is zeker een pluim waard. Toch was er ook verlies toen Marit ineens op de grond zakte met veel pijn en het veld moest verlaten. Hoe de prognaose van de blessure er nu uit ziet weet ik op dit moment niet, maar wens haar natuurlijk een super snel herstel toe.