• Die Haghe D2 blijft op koers

Door de 8-1 overwinning op NEXUS blijft Die Haghe D2 op koers om de doelstelling (plek bij top 3) te bewerkstelligen. Het staat nu op de derde plek met uitzicht op meer want het staat slechts 2 punten achter op de koplopers KVS en RWA welke ook wisten te winnen. Na een periode van meetrainen was het voor Floor zover om haar debuut te maken. Natuurlijk was zij lekker gespannen maar voor een eerste wedstrijd heeft zij zich prima weten staande te houden.

Sterk

Vanaf het begin van de wedstrijd zag het talrijk opgekomen publiek een gedreven Die Haghe wat vanaf minuut 1 er vol voor ging. De uitwedstrijd was het namelijk nogal stroefjes gegaan en dus wilde zij laten zien dat er vandaag voor Nexus niets te halen zou zijn. Casper opende de score met zijn eerste schot maar Nexus wist dit snel te pareren door een doorloopbal te scoren. Dit was meteen een waarschuwing voor Die Haghe om goed geconcentreerd te blijven. In de 5e minuut was het wederom Casper die rustig van afstand mocht mikken en de bal mooi door de korf liet gaan (zie je Casper als je rustig en in balans schiet?). Verdedigend was Die Haghe heer en meester en aanvallend was het ook de baas. Dit aanvalsvak kreeg nog wel kansen maar lukte de afronding even niet. Na de vakwissel liet het andere vak ook mooie aanvallen zien en al snel was het Sharony die op de haar bekende wijze weg liep van haar tegenstander en de bal prima in de handen kreeg gegooid om de doorloopbal te verzilveren. Ondertussen had Floor het veld even verlaten om bij te komen van de inspanning en was Naomi voor haar in de plaats gekomen om haar plek in de verdediging in te nemen. Dit vak had de tegenstander volledig onder controle en gaf bijna geen kans weg. Hierdoor kon de aanval lekker snel weer aan de slag en in de 20e minuut werd de scoorde naar 4-1 gebracht. Na een mooie aanval was het Elize die van dichtbij haar eerste doelpunt ooit scoorde en een groot gejuich steeg op. Natuurlijk kon haar dag niet meer stuk en bleef de lach de verdere wedstrijd op haar gezicht. Vlak voor rust was het Damian die ook zijn moment pakte en van een grote afstand de bal hard door de korf liet gaan. Zo brak de rust met 5-1 aan en ging iedereen tevreden naar de kleedkamer.

Beter

Nu was de vraag of Die Haghe ook de 2e helft het zelfde kon laten zien, want dit is de voorgaande wedstrijden nog wel eens mis gegaan. Daar werd dan ook op gehamerd door de coaches en beloofd door de spelers. En ja, ik heb het wel eens eerder gezegd, als zij iets beloven dan doen zij dat ook. Floor mocht weer het veld in en Yagmur bleef aan de kant. Direct na het fluitsignaal ging men er vol tegen aan en kreeg het heel veel kansen. Bal op de korf, bal net er uit of er over heen, de afwerking ontbrak. Maar dat de kansen worden gecreëerd zijn wij heel tevreden mee. Een doelpunt kon dus niet uitblijven en was het onze “kleinste maar goed spelende terriër” Jayden  die dichtbij de korf werd vrijgespeeld en de bal snel en zuiver door de korf liet verdwijnen. Tot aan de vakwissel bleef de 6-1 stand staan en mocht het andere vak weer proberen om de stand uit te breiden. Floor mocht nu laten zien dat zij verdedigend ook mee kon komen en ook dat deed zij heel behoorlijk en speelde de wedstrijd uit. Die Haghe speelde in hoog tempo door en dat resulteerde in alweer een korte kans en was het dit keer Naomi die dit prima wist af te ronden. Zo zie je dat de trainingen op dit soort kansen zijn vruchten begint af te werpen. Met nog 6 minuten te gaan stond Yagmur klaar om in te vallen voor Emmelie maar duurde  en duurde het voor er een overtreding en een uitbal kwam en dat was maar goed ook want 3 minuten voor tijd was het Emmelie die een doorloopbal nam en ook haar eerste doelpunt scoorde wat natuurlijk voor haar ook een oorverdovend gejuich vanaf de tribune en spelers opleverde. Direct hierop kreeg zij haar wissel en kwam met een glimlach van hier tot Tokio naar de kant. De laatste minuten werd nog geprobeerd om Yagmur te laten scoren maar dat lukte net niet en floot de scheidsrechter met een 8-1 stand voor de laatste keer.

Vandaag heeft Die Haghe D2 laten zien dat zij een hele wedstrijd geconcentreerd en met heel veel inzet kunnen spelen en daar zijn de coaches zéér tevreden mee. Nu nog de afwerking beter verzorgen maar daar blijven wij op trainen. Dan nog een dankwoord aan Chantal die de taak van coach van Natasja overnam omdat deze lekker in Frankrijk vertoefde maar wel de app volgde.

Met de week zal de spanning gaan toenemen en dan is de vraag wie van de top 3 hier het beste mee om zal gaan. Wat het ook wordt, wij als coaches zijn supertrots op “ons” team. Iedere week zien wij steeds iets meer terug van wat er op de trainingen wordt geoefend en dat is waar wij het voor doen. Volgende week lekker naar ONDO (10.00 uur wel vroeg pff) en dan gaan we het weer laten zien.