• Voorbeschouwing HKB Ronde 7

  Voorbeschouwing HKB Ronde 7

   

  Natuurlijk wil ik op de eerste plaats iedereen een fantastisch en gezond 2018 wensen.

  Voor de kleine tussenstop is er nu toch wel enige duidelijkheid in de ranglijst gekomen. Vooralsnog lijken TEMPO (10), DALTO, TOP en DEETOS (allen 8) de ploegen te zijn die gaan strijden voor de play-offs. DSC (6) moet voorlopig in de wachtkamer en DIE HAGHE (4), NIEUWERKERK (2) en SPORTING DELTA (1) gaan uitmaken wie er voor degradatie moet vrezen. Er staan deze speelronde zeer spannende ontmoetingen op het programma waar het zomaar kan gebeuren dat het nog spannender kan gaan worden.

  Koploper TEMPO krijgt de rode lantaarndrager SPORTING DELTA op bezoek en op papier lijkt dit dus een overwinning voor de ploeg uit Alphen a/d Rijn te gaan worden. Maar de vraag is of Tempo de vorm van voor de stop heeft weten vast te houden. Met vooral Jelle Steenbeek en Edwin vd Weide als speerpunten heeft het goede heren welke makkelijk de korf kunnen vinden. Aan de kant van Sporting Delta is het iets meer verdeeld en scoorde het de laatste wedstrijden gemiddeld 24 doelpunten. Of dit genoeg is om te stunten moet blijken, maar niets is onmogelijk. PROGNOSE: Tempo doet goede zaken na winst.

  In Dordrecht zal het voor DEETOS en TOP (A) er op of er onder zijn. Beide staan 2 punten achter de koploper en moeten dus winnen om de aansluiting te behouden al is er bij verlies nog altijd een goede kans op de play-offs. Bij Deetos is het vooral Jimmin de Vries die veel scoort (2e op de ranglijst bij de heren), daar waar bij TOP (A) aan de kant van de dames Jeanine Marijs veruit de best scorende dame (9e overall) is van alle dames in deze hoofdklasse. Wie weet wie uit te schakelen of gaat men uit van eigen kracht zodat dit een doelpuntenfestijn gaat worden. PROGNOSE: een moeizame overwinning voor Deetos.

  DALTO staat 2 punten achter de koploper en krijgt DSC op bezoek wat weer 2 punten minder heeft. Ook hier dus volop spanning voor wat de ranglijst betreft. DALTO wil de aansluiting behouden en DSC móet winnen anders lijken zij uitgeschakeld voor de play-offs en moet het wellicht naar de onderste helft gaan kijken. Met Maarten Groot Hulze, Dico de Jager en René Siedsma heeft het 3 heren die hoog op de topscoorderslijst staan daar waar DSC het vooral van Robbe de Wit en Maaike Roubos moet hebben. En dan moet DSC ook nog het hoofd bieden aan de fanatieke aanhang van Dalto. Dat deze stil te krijgen zijn heeft Die Haghe al een keer bewezen dus waarom zal een stunt nu niet kunnen. PROGNOSE: De ervaring van Dalto geeft de doorslag.

  Voor de degradatieplekken gaan NIEUWERKERK en DIE HAGHE in een rechtstreeks duel het tegen elkaar opnemen. De thuisploeg heeft uit de laatste 2 wedstrijden 2 gelijke spelen behaald en staan 2 punten achter op de Hagenezen. Die Haghe heeft alleen tegen DSC een duidelijke nederlaag geleden, maar heeft laten zien het niveau van de Hoofdklasse aan te kunnen gezien de overwinning tegen Dalto en tegen Tempo kon men de laatste 10 minuten van de wedstrijd het net niet voor elkaar krijgen om ook hen over de knie te leggen. Mocht Die Haghe winnen dan kan het voorlopig even vrij ademen maar een zekerheid tegen Nieuwerkerk is het zeker niet. De laatste 6 ontmoetingen wist Nieuwerkerk 5 keer te winnen en 1 keer gelijk te spelen. De statistieken wijzen dus in hun voordeel maar zegt ook weer niets. PROGNOSE: Die Haghe lapt de statistieken aan hun laars en wint.

  Het jaar 2018 gaat met wedstrijden van start waarbij de belangen met de week groter zullen worden. Hiervan kunt u als toeschouwer bij aanwezig zijn om uw favoriet te steunen.

  Laten wij er met z’n allen een mooi jaar van maken !!

  VEEL PLEZIER !!!