• Die Haghe D2 behoudt aansluiting met koplopers

Spelers, Coaches en ouders van Die Haghe D2 wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2018.

Na alle het feestgedruis was het nu weer tijd om aan korfbal te denken en wel de üitwedstrijd”tegen Achilles D2. Normaliter speelt ook Achilles in de Sportcampus maar door weer eens een evenement moest er naar de Piet Vinkhal worden uitgeweken. Een saaie hal zonder kantine en voor de supporters geen behoorlijke tribune maar zitplaatsen van beton. Maar ja, je hebt het er maar mee te doen en dus zou je verwachten dat Achilles alles netjes op tijd zou neer zetten. Echter een half uur voor de wedstrijd nog geen Achilliaan te zien dus zelf maar de palen neer zetten (gelukkig wist ik de weg in de hal) en lekker inschieten.

Deze wedstrijd was belangrijk in strijd voor de beoogde 3e plaats en bij winst zou Die Haghe de koplopers in het vizier houden. De opdracht was dus duidelijk: Er moest gewonnen worden. Wellicht dat de spanning de oorzaak was dat het zeker de eerste helft nog niet echt lekker liep, maar na de snelle 0-1 door Sharony duurde het ongelofelijk lang voor er weer een doelpunt te bewonderen viel. In de 17e minuut was het dan eindelijk zover, maar was het wel Achilles wat de gelijkmaker scoorde. Die Haghe had moeite om aanvallend hun geliefde spelletje te spelen omdat Achilles goed verdedigde. Toch kwam Die Haghe vlak voor rust op 1-2 door Naomi die een korte kans verzilverde.

De tweede helft kwam ook langzaam op gang en wist Die Haghe in het 3e kwart ondanks de vele kansen slechts 1 maal te scoren. Damian liet een mooie uitvoering zien hoe je een doorloopbal er in gooit en de stand op 3-1 bracht. Het laatste kwart werd Die Haghe echt sterker en Achilles steeds verder in het nauw dreef. Ook Casper liet zien dat hij over een mooie doorloopbal beschikt en de 4-1 er in gooide. Vlak er na kwam Achilles nog één keer terug tot 4-2 maar daarna was het Die Haghe dat de wedstrijd in het slot gooide. Eerst was het Yagmur die van dichtbij de 5-2 scoorde en Casper schoot van afstand mooi de 6-2 er in. Dit was tevens de eindstand en was de opdracht geslaagd.

Die Haghe D2 staat nu 2 punten achter de gedeelde koplopers KVS D2 en RWA D2 en heeft dus uitzicht op misschien een hogere klassering. Dan moet volgende week tegen NEXUS wel uit een ander vaatje worden getapt. Wanneer er weer zo wordt gestart als deze wedstrijd kan het de deksel op de neus krijgen en de zo maar tegen verliespunten aan lopen. Maar ik ga er van uit dat men geleerd heeft van deze pot en het zover niet zal laten komen.