• Die Haghe kan Tempo niet bedwingen

De laatste wedstrijd van dit jaar in de Hoofdklasse B wist Die Haghe tot een kwartier voor tijd koploper Tempo het vuur aan de schenen te leggen maar moest uiteindelijk toch de winst aan de gasten laten. Bij Die Haghe nam Jamie Grasmeijer de plek van Kelly Deelen in omdat zij niet kon spelen.

Na de mooie winst van vorige week tegen Dalto, begon Die Haghe met een goed gevoel aan deze wedstrijd. Hoewel het binnen 2 minuten op een 0-2 achterstand kwam wist het vervolgens in rap tempo dit om te buigen naar een 7-2 voorsprong. Tempo coach Frits Wip greep in en nam een time-out om zijn ploeg toe te spreken. Dit leek wel enig effect te hebben en kwamen de gasten terug tot 9-7 met nog 10 minuten tot de rust. Hierna was het weer Die haghe wat een geweldige eerste helft speelde en gewoon de betere ploeg was. Met o.a. weer 5 scores op rij wisten de kanaries de voorsprong bij rust weer uit te breiden en met 15-9 kon men even in de kleedkamer bij komen.

SLOTFASE

De tweede helft kon je verwachten dat Tempo nog alles zou geven om dit om te draaien en zij kwamen dan ook het best uit de kleedkamer. Binnen een minuut scoorde zij twee maal en beetje bij beetje kwam het dichter bij. In deze fase van de wedstrijd was het vooral Annemiek die er voor zorgde dat 10 minuten voor tijd Die Haghe nog steeds 20-17 voor bleef, maar toen was de pijp eigenlijk wel op en ging de ervaren ploeg uit Alphen a/d Rijn er op en er over. Die Haghe scoorde nog wel 3 keer maar dit was te weinig tegenover de 9 scores van Tempo. Zo werd er dus verloren met 23-26 maar kreeg het wel een staande ovatie van het eigen publiek als dank voor de getoonde lef en spel wat het had laten zien.

STAND

In het nieuwe jaar opent Die Haghe tegen Nieuwerkerk en dat is de concurrent voor de degradatieplek. Het onderling verschil is 2 punten in het voordeel van Die Haghe en kunnen dan een mooi gat slaan om voorlopig veilig te staan. Nu gaan zij eerst op Kerstreces en dan moet het in deel 2 van de competitie goed gaan komen.

Doelpuntenmakers: Annemiek (6), Jeroen en Mark (5), Victor en Jaimy (3), Nienke en Lars(1).

DIE HAGHE 2 SLUIT JAAR GOED AF

Die Haghe 2 speelde de laatste wedstrijd van 2017 tegen HKV/Ons Eibernest 2 en wist een ruime overwinning te boeken. Na het luitste fluitsignaal dropen de Eibers met een 33-23 nederlaag huiswaarts af.

Het begin van de wedstrijd was Die Haghe 2 (nog) niet bij de les en keek na 5 minuten tegen een 1-5 achterstand aan. Maar toen ging de motor lopen en binnen 5 minuten was de achterstand weggewerkt en kwam het voor het eerst op voorsprong (6-5). In deze fase waren het Lars en Robin die de doelpunten voor hun rekening namen, maar daarna begonnen ook alle andere spelers mee te scoren en ontpopte zich een doelpuntenmachine die niet meer te stoppen bleek te zijn. HKV 2 kon nog tot 13-12 aan blijven haken maar daarna liep Die Haghe 2 met 6 doelpunten op rij weg en bij rust was er een 20-16 stand op het scorebord te zien. 36 doelpunten in één helft maak je zelden mee en dat beloofde wat voor de 2e helft.

VEEL BETER

De 2e helft kwam echter pas laat op gang en nadat HKV 2 in de 30e minuut wist te scoren was het Die Haghe wat weer met een serie van 5 doelpunten de wedstrijd in het slot gooide. Met 25-18 was de wedstrijd wel gespeeld en was het de vraag hoe hoog de score zou oplopen. Die Haghe 2 was gewoon een maatje te groot voor HKV 2 en kreeg erg veel vrije ballen waar vooral Lars wel raad mee wist. De laatste 8 minuten kon Coach Guido lekker de resereves ook nog hun minuten laten maken en uiteindelijk stopte de teller bij 33-23.

KVS

Die haghe 2 staat nu op een 2e plek met 3 punten achterstand op KVS 2. Het tweede deel zal het zelf dus moeten blijven winnen en zelf hopen op een fout van “de vissen”. Nu eerst maar lekker bijkomen en genieten van de feestdagen om daarna weer fris de competitie te hervatten tegen ZKV 2.

Doelpuntenmakers: Lars (11), Robin (9), Marit en Zinzi (3), Jill, Julia, Suzanne, Cliff, Bas H, Bas e en Wibout (1)