• Voorbeschouwing HKB Ronde 6

  Dé verrassing van speelronde 5 was volgens insiders toch wel de overwinning van Die Haghe op Dalto en in mindere mate het eerste punt van Nieuwerkerk tegen DSC. Ook de ruime overwinning van Tempo op TOP (A) was opzienbarend. Alleen de winst van Deetos op Sporting Delta was volgens de verwachtingen. Deze speelronde kunnen er ook weer verrassende uitslagen komen waardoor de ranglijst wellicht nog dichter bij elkaar gaat komen, maar of dit gebeurt is afwachten.

  De wedstrijd van de week is voor mij die tussen nummer 7 NIEUWERKERK en nummer 8 SPORTING DELTA. Beide ploegen kunnen de punten heel hard  gebruiken in strijd voor de 6e plek. De verliezer zal in ieder geval met een niet zo’n lekker gevoel het jaar afsluiten en de winnaar kan dan waarschijnlijk op jacht naar nummer 6 wat nu Die Haghe is. Sporting Delta scoort de laatste wedstrijden goed maar moest toch steeds het onderspit delven terwijl Nieuwerkerk nu eindelijk een punt behaalde. In Dordrecht zal het een felle strijd worden en tot het laatst denk ik spannend blijven. PROGNOSE: Sporting Delta wint door thuisvoordeel.

  DIE HAGHE zal tegen Koploper TEMPO net als de vorige wedstrijd weer als een collectief moeten optreden en zal het vooral Jelle Steenbeek en Edwin vd Weijde moeten zien te stoppen in hun scoringsdrift. Tegen TOP (A) waren zij beide 12 maal succesvol maar of dit ook tegen Die Haghe lukt valt te bezien. Aan de kant van Die Haghe scoort eigenlijk iedereen wel en kan het verdedigend goed hun tegenstanders bespelen. In de Sportcampus Zuiderpark willen zij voor eigen publiek wederom voor een stunt zorgen. De vraag is alleen of dit gaat lukken. PROGNOSE: Dit zal wel eens een puntendeling kunnen gaan worden. 

  In Eindhoven telt voor DSC tegen DEETOS alleen maar winst anders lijkt het al vroegtijdig uitgeschakeld voor de play-offs. Het mist bij de dames wel topscoorster Maaike Roubos (volgens mij geschorst) en zij is toch altijd wel goed voor een paar doelpunten. Deetos is gewoon lekker bezig en wil het jaar graag als (mede)koploper afsluiten en de punten mee naar huis willen nemen. Ook hier op papier een heerlijke wedstrijd waar het publiek de grote winnaar kan worden. PROGNOSE: Deetos gaat als winnaar terug naar Dordrecht.

  Tenslotte speelt TOP (A) een cruciaal duel tegen DALTO in strijd voor de play-offs. Dalto zal zeker met een rot gevoel na de nederlaag tegen Die Haghe naar Zeeland afreizen, maar dat geldt zeker ook voor de thuisclub welke een ruime nederlaag tegen Tempo kreeg te incasseren. Wie zal dit het beste hebben verwerkt en wie heeft de vorm van de dag. Bij TOP (A) staat Jeanine Marijs fier aan kop van de topscoorderslijst en bij Dalto zijn het vooral de heren die in de top van deze lijst staan. Wie stopt wie af en wie heeft de vorm van de dag. PROGNOSE: DALTO is de sterkste en wint.

  Zoals u ziet is de laatste speelronde van 2017 zéér interessant en het bekijken meer dan de moeite waard. U als toeschouwer kan op het puntje van de stoel er bij zijn om uw favorieten te ondersteunen.

  PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GOED EIND VAN 2017.

  Willem