• Die Haghe pakt belangrijke punten in Driebergen

In de 5e speelronde in Hoofdklasse B heeft Die Haghe een knappe maar zeker verdiende overwinning op Dalto, één van de favorieten van de play-offs, behaald.

SCHERP

Die Haghe had geleerd van de vorige wedstrijden waar het steeds vanuit een grote achterstand moest terug vechten en wilde dit nu zien te voorkomen en begon zeer scherp aan de wedstrijd.en nam na 7 minuten brutaal met 2-4 de leiding. Dalto miste Maarten Groot Hulze wegens een schorsing, maar nam met 3 opeen volgende scores de leiding over maar het was Nienke Hoogeveen die met haar 3e doelpunt de stand weer in evenwicht trok. Na de 7-5 halverwege de eerste helft leek Dalto weg te gaan lopen maar was het nu Die Haghe wat zich terug in de wedstrijd knokte. De wedstrijd was op dat moment in evenwicht en dit bleef zo tot aan de 17e minuut. Het laatste gedeelte van de eerste helft waren het de Hagenezen die het wedstrijdbeeld bepaalde. Met zeer sterk verdedigen kon het de Driebergse aanval ontregelen en zelf was het aanvallend ontketend en met 4 scores op rij liep het uit naar 10-13. Toch moest het vlak voor het rustsignaal de 11-13 toestaan maar ging het met een gevoel naar de kleedkamer dat er iets te halen viel.

BETER

De tweede helft schoot Die Haghe als een komeet uit de startblokken en binnen 3 minuten lagen er ook 3 ballen in de korf en was het verschil ineens 5 doelpunten in het voordeel van het team van Jennifer Tromp. Dalto moest nu wat doen en probeerde dit met een aantal wissels maar Die Haghe bleef gewoon de betere ploeg als de thuisploeg scoorde had het meestal direct een antwoord en scoorde lekker mee. Even kwam bij 15-18, wel een wonderschoon doelpunt van Dalto, de thuisploeg dichterbij. Hierop bracht Die Haghe invaller Lars van der Weg en hij had met zijn 2e schot direct succes en bracht het verschil weer naar 4. Inmiddels had Die Haghe de anders luidruchtige aanhang van Dalto stil gekregen en dat gebeurt niet zo vaak. De laatste 10 minuten kwam de voorsprong niet meer in gevaar en was iedereen het er over eens dat deze 21-25 overwinning verdiend was.

RANGLIJST

Door het ruime verlies van koploper TOP (A) zijn de ploegen weer dichterbij elkaar gekropen op de ranglijst. Die Haghe staat nu op een 6e plek met 4 punten achterstand , maar kijkt men voorlopig naar de ploegen welke onder hen staan. Nieuwerkerk pakte hun eerste punt en Sporting Delta is nog puntloos. Volgende week komt Tempo naar Den Haag voor de laatste wedstrijd van dit jaar en mag Die Haghe tegen de medekoploper het weer gaan proberen.

Doelpuntenmakers: Jeroen (6), Jaimy (5), Nienke (4), Kelly en Victor (3), Mark (2), Rowena en Lars (1).

DIE HAGHE 2 HERSTELD ZICH KNAP

In de Reserve Overgangsklasse C herstelde Die Haghe 2 zich knap na de nederlaag van de vorige ronde en won met 22-26 bij RWA 2 en  is opgeklommen naar de 3e plek op de ranglijst. RWA 2 stond tot deze wedstrijd op gelijke hoogte en wist Die Haghe 2 dat er weer een lastig duel stond te wachten. Coach Guido Dijkstra had gelukkig de beschikking over een volledig team en dat is altijd prettig.

5 MINUTEN

Het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat RWA 2 een leuke ploeg heeft en na 3 minuten keek Die Haghe 2 tegen een 3-0 achterstand aan en moest dus in de achtervolging. Het was Cliff Kommer die voor Die Haghe 2 de ban brak. Toch liep het nog niet aan haagse zijde en na zo’n 10 minuten stond men nog altijd met 5-2 achter. Vanaf dat moment gooide Die Haghe de schroom van zich af en binnen 4 minuten had men de achterstand omgebogen naar een 5-7 voorsprong. 5 Doelpunten en 5 verschillende doelpuntenmakers geeft aan dat Die Haghe over meerdere mogelijkheden beschikt om te scoren. Gedurende de eerste helft werd er om en om gescoord maar in de slotfase wist RWA 2 er toch voor te zorgen dat het bij de rust tot op 1 doelpunt terug kwam (12-13).

DUEL

De tweede helft was het Die Haghe 2 wat goed uit de kleedkamer kwam en met 3 scores op rij de voorsprong weer uit wist te breiden en deze eigen lijk nooit meer in gevaar kwam. Steeds als RWA 2 dacht dichterbij te kunnen komen wist Die Haghe 2 dit te pareren. Halverwege de tweede helft Was het verschil nog steeds 4 in het voordeel van De Kanaries en kwam het nimmer meer in gevaar. De 22-26 overwinning was er één van het collectief en dit kwam er dit duel weer goed uit.

RANGLIJST

Na deze speelronde lijkt de titelstrijd zich toe te gaan spitsen tussen de 3 Haagse teams. KVS 2 staat nu aan de leiding met 9 punten, HKV 2 volgt op 1 punt en daarchter volgt Die Haghe op 3 punten van de koploper. De laatste wedstrijd van dit jaar staat “DE DERBY” tegen HKV 2 op het programma. Dit zijn altijd weer wedstrijden op zich en beloofd het een spektakel te gaan worden. KVS kan de lachende derde worden want zij zullen geen moeite hebben met het zwakke PKC 4.

Doelpuntenmakers: Cliff en Lars (8), Zinzi (4), Jamie en Bas E (2), Jill en Wibout (1)