• Die Haghe D2 nog ongeslagen

De zaalcompetitie verloopt voor Die Haghe 2 uitermate goed en heeft nog geen wedstrijd verloren. Wel moest het de afgelopen 2 wedstrijden tegen KVS een puntendeling afstaan. Het staat nu op een 3e plaats maar heeft nog een wedstrijd te goed en kan dus mede-koploper worden.

De Dubbel tegen KVS zijn geen goede wedstrijden geweest, maar stonden, evenals tijdens de najaarscompetitie, wel bol van de spanning. Eerst was daar de thuiswedstrijd in de Sportcampus en dat begon helemaal niet zo lekker. Na de eerste helft stond men met 2-4 achter maar de 2e helft stond het team op en liet zien wat het werkelijk kon. Vlak voor tijd stond het nog 5-5 maar in de laatste minuut was het Die Haghe wat de winnende treffer leek te scoren. Echter was KVS nog niet klaar en met nog 3 seconden te gaan scoorde het de gelijkmaker. Gezien het wedstrijdbeeld kon iedereen achteraf hier vrede mee hebben, maar jammer was het wel natuurlijk.

Afgelopen zaterdag dan de return in De Blinkerd wat altijd een lastige hal is om in te spelen. Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn maar een enthousiaste moeder stuurde mij een filmpje welke zij met haar telefoon had opgenomen. Zo kon ik toch nog ¾ van de wedstrijd zien. Helaas moesten Emmelie en Elize afzeggen maar Esmee en Rona waren prima vervangers. De beelden begonnen toen KVS een 2-0 voorsprong had opgebouwd en zag ik Die Haghe wat nog niet lekker speelde. Maar na de vakwissel werd het bijna een one-man show van Damian. Door goede aanvallen en op het goede moment iemand vrij spelen kon hij voor de rust 4 maal scoren en Sharony wist ook een maal de korf te vinden. Met een 3-5 voorsprong ging men de kleedkamer in.

De tweede helft was het invalster Esmee die de voorsprong wist uit te breiden naar 3-6 maar toen ging er van alles mis bij Die Haghe. Heel veel plaatsfouten, niet vangen en niet veel kansen creëren, alles was gewoon ff weg. En ja daar weet KVS dan wel raad mee en kwam terug tot 5-6. Nog voor de vakwissel was het wederom Esmee die een mooie doorloopbal wist af te ronden en dus het verschil weer naar 2 bracht. Na de vakwissel ging ik er eens goed voor zitten want dit vak liep voor de rust als een zonnetje. Maar ik kwam bedrogen uit en ook dit vak maakte te veel fouten. Wel kregen zij nog kansen maar die werden dan gemist. Zo kwam KVS op 6-7 en waren er nog 2 minuten te spelen. Du supporters op de tribune hielden hun hart vast en vroegen zich af of het toch weer niet net als vorige week op het laatste momeent de gelijkmaker kwam? Nou dat gebeurde dus wel. Wederom een paar seconden voor tijd gooide KVS de gelijkmaker er in en werden de punten gedeeld.

Nu dus op een 3e plek maar KVS heeft een wedstrijd meer dan Die Haghe D2 en RWA D2. En dat is nou net de tegenstander voor de laatste wedstrijd van 2017. Laten wij die lange reis niet voor niks maken en gewoon de punten mee naar Den Haag nemen.