• Voorbeschouwing Hoofdklasse B

  Speelronde 5

   Zo op het kwart van de zaalcompetitie komt er enige afscheiding op de ranglijst. TOP (A) is de trotse ongeslagen koploper met 8 punten gevolgd door Dalto, Deetos en Tempo welke op 2 punten volgen. DSC heeft nu 4 punten en de vooraf voor de strijd onderin bedachte ploegen Die Haghe (2 punten), Sporting Delta (0) en Nieuwerkerk (0) staan daar dan ook. Gezien het wedstrijd programma van deze speelronde lijkt daar niet veel verandering in te gaan komen.

   In Alphen a/d Rijn kan TEMPO op gelijke hoogte komen met TOP (A) en met steun van het  eigen supporterslegioen zou dit zo maar kunnen gebeuren. Wel moet het dan de verloren partij van vorig weekeinde verwerkt hebben terwijl TOP (A) juist vol vertrouwen het speelveld zal betreden na de ruime overwinning. Voor Tempo geldt dat het vooral het dameskwartet, in het bijzonder Jeanine Marijs, van het scoren moet zien af te houden en TOP (A) zal de heren van TEMPO , vooral Jelle Steenbeek, aan banden moeten leggen. Wie dit het best voor elkaar krijgt zal uiteindelijk de winst naar zich toe kunnen trekken. PROGNOSE: TEMPO komt op gelijke hoogte.

   DALTO heeft na 3 opeen volgende overwinningen nu echt het ritme te pakken en in eigen huis zal DIE HAGHE de 4e moeten worden om de aansluiting met de top niet te verliezen. Aan Driebergse kant zijn het vooral de heren (positie 3 t/m 5 op de topsccorderslijst) welke makkelijk de korf vinden, al zijn de dames ook goed voor veel doelpunten. Die Haghe verloor de laatste wedstrijd kansloos en zal gebrand zijn om dit niet weer te laten gebeuren. Toch zal het meer moeten gaan scoren, want het gemiddeld aantal doelpunten wat zij tot nu hebben gescoord zal niet genoeg zijn. PROGNOSE: DALTO pakt een ruime overwinning.

   Deze speelronde staat de Dordtse derby op het programma en dat beloofd veel vuurwerk en een gegarandeerd volle sporthal. DEETOS is inmiddels goed bezig maar opponent SPORTING DELTA  komt er ook aan. Tegen Dalto kon het lang bijblijven en nu willen zij de eerste punten in deze wedstrijd behalen. Beide teams zullen tot het uiterste gaan en de verwachting is dat de winnaar pas in de slotfase wordt bepaald. PROGNOSE: Een verrassing?? Nee ik denk van niet en Deetos wint.

   NIEUWERKERK wist de vorige wedstrijd niet te imponeren. Is het gemis van coach Leon Simons hier debet aan? Nu krijgt het DSC op bezoek en zij wonnen makkelijk hun vorige wedstrijd. Voor de blauwhemden is het een groot voordeel dat zij thuis spelen waar altijd een fanatieke aanhang achter de ploeg staat en hen naar grotere hoogtes kan schreeuwen. Het gelouterde DSC mag, wanneer zij niet nu al op grote achterstand van de top-2 wil komen, niet verliezen. Een interessant duel waar voor elk wat wils te zien zal zijn. PROGNOSE: DSC wint.

   Zoals gezegd verwacht ik niet veel wisselingen in de stand alleen bij verlies van de koploper komt het weer lekker dicht bij elkaar te staan. Onderin zullen de degradatiekandidaten hun uiterste best moeten doen maar is de verwachting dat zij in de onderlinge duels het zullen moeten uitvechten.

   VEEL PLEZIER !!!

  Willem