• Voorbeschouwing HKB Speelronde 4

  Ook na 3 speelrondes zijn Tempo en TOP (A) nog zonder puntverlies en staat Tempo door een beter doelsaldo aan kop. Dalto en Deetos volgen op 2 punten en Die Haghe en DSC staan daar weer 2 punten achter. Sporting Delta en Nieuwerkerk wachten nog op hun eerste punt(en). Gezien het programma deze speelronde, kan er wel eens meer duidelijkheid komen wie er in aanmerking voor de playoffs komen of voor de degradatieplekken moet gaan strijden.

  De topper van de week speelt zich af in Dordrecht waar DEETOS koploper TEMPO op bezoek krijgt. Deetos wist met moeite de vorige wedstrijd te winnen, daar waar Tempo een ruime overwinning boekte. Deze wedstrijd wordt belangrijk voor de stand op de ranglijst aangezien Deetos raag wil meedoen in strijd om de play-offs. Het zal dus moeten winnen om niet verder achterop te komen. Tempo speelt al vanaf het begin van het veldseizoen op een zeer goed niveau en dat komt dan vooral door Jelle en Tom Steenbeek. Samen zijn zij goed voor ongeveer de helft van het aantal gescoorde doelpunten en daar ligt dus het grote gevaar voor Deetos. Wanneer zij deze weten in te dammen kan het zelf via topscoorder Jimin de Vries en de dames wel eens de wedstrijd kunnen beslissen. PROGNOSE: Tempo wint en  blijft aan kop. 

  Medekoploper TOP (A) zal in eigen huis NIEUWERKERK van zich af moeten zien te houden. Voor beide geldt dat er gewonnen moet worden, TOP om ongeslagen te blijven en Nieuwerkerk om aansluiting met de bovenstaande ploegen te krijgen. In het aantal gescoorde doelpunten (66-68) ontloopt men elkaar niets, maar verdedigend lijkt TOP de betere (60-83). Nieuwerkerk is echt een ploeg wat het van het collectief moet hebben terwijl bij TOP vooral Jeanine Marijs, inmiddels 16 doelpunten, de speerpunt is. Wanneer Nieuwerkerk het voor elkaar krijgt om haar uit te schakelen heeft het zeker kans van slagen om voor een verrassing te zorgen. PROGNOSE: TOP (A) wint in de slotfase.

  DALTO heeft de opgaande lijn te pakken na 2 opeenvolgende overwinningen. Vooral de winst van vorige week gaf aan dat zij kandidaat voor de play-offs zijn.Nu krijgt het de nog puntloze formatie van SPORTING DELTA tegenover zich en lijkt dit op papier een wedstrijd welek gewonnen moet worden. Echter zullen de Dordtenaren zich niet zomaar naar de slachtbank willen laten leiden en flink van zich af bijten. Of dit genoeg zal zijn om de makkelijk scorende heren van Dalto tegen te houden is nog maar de vraag. Zelf zal het meer moeten gaan scoren want met gemiddeld 17 doelpunten zal dit niet gaan lukken. PROGNOSE: een ruime overwinning voor de thuisploeg.

  Tenslotte staat in Eindhoven een zéér belangrijk duel op het programma waar thuisploeg DSC tegen het Haagse DIE HAGHE gaan uitmaken wie zich bij de subtob gaan aansluiten en zodoende weg bij de degradatieplekken komt. Bij DSC loopt het allerminst lekker en zal wanneer het nog in aanmerking voor de play-offs wil meedoen een noodzakelijke overwinning moeten boeken. Voor Die Haghe geldt dat winst een stukje rust zal geven voor in eerste instantie behoudt in deze klasse. Wel moet het er dan voor zorgen dat men niet weer eerst een te grote achterstand oploopt  zoals in de voorgaande wedstrijden. Wanneer zij lang kunnen bijblijven kan het op het eind van de wedstrijd wel eens hun kant gaan opvallen. PROGNOSE: Die Haghe wint met klein verschil.

  Zoals u ziet staan er weer héérlijke wedstrijden op het programma en ben ik benieuwd of er zo vlak voor Sinterklaas een aantal surprises te zien zullen zijn. Feit is dat u als supporter hier getuige van kunt zijn. De weersvoorspellingen geven aan dat er wel eens winterse buien kunnen komen dus kijk uit in het verkeer.

   

  Veel plezier!!!