• Voorbeschouwing hoofdklasse B speelronde 3

  Voorbeschouwing HKB Speelronde 3

   

  Na 2 wedstrijden zijn TOP (A) en Tempo de koplopers met 4 punten. Deetos, Die Haghe, DSC en Dalto volgen op 2 punten en Nieuwerkerk en Sporting Delta wachten nog op hun eerste punt(en).

  SPORTING DELTA zal tegen koploper TOP (A) moeten proberen om van de nul af te komen. Het  heeft Mike Oudshoorn weer binnen de gelederen maar missen nog altijd schutter Laurens Tijhuis. Echter heeft het met Emiel Houwerzijl wel een goede schutter in huis. Bij TOP (A) is Jeanine Marijs dé absolute speelster in vorm. Met haar 14 doelpunten heeft zij in haar eentje 4 doelpunten meer dan alle dames van Sporting Delta. Bij de heren ligt het aantal doelpunten ongeveer gelijk en de verwachting is dan ook dat de Zeeuwse dames het verschil gaan maken.

  PROGNOSE: TOP (A) pakt de winst.

  Medekoploper TEMPO krijgt een lastige thuiswedstrijd tegen DSC voor de kiezen. Tegen Nieuwerkerk wist het pas in de eindfase de overwinning veilig te stellen. De familie Steenbeek werd goed van het scoren afgehouden maar wist vooral Elke Otte Tempo in de race te houden. DSC draait nog niet op volle toeren en zal met gemengde gevoelens op de eerste 2 wedstrijden terug kijken. Beide teams waren vooraf favoriet voor de play-offs en dus mág DSC niet verliezen anders komt het al op 4 punten achterstand te staan. PROGNOSE: Tempo wint deze topper.

  Ondanks dat NIEUWERKERK 2 keer verloor, heeft het wel de mogelijkheden gehad om punten te pakken maar wist dit nét niet voor elkaar te krijgen. Nu komt DALTO op bezoek en zal het nú moeten gebeuren. Puur op cijfers van de topscoorders lijst beloofd het niet veel goeds voor de ploeg van Leon Simons. Met 3 heren in de top 5 en ook de beter scorende dames aan de zijde van DALTO lijkt het een onmogelijke opgave. Toch kan collectief van Nieuwerkerk én met de steun van de enthousiaste fans voor een stunt zorgen. PROGNOSE: DALTO wint deze lastige uitwedstrijd.

  DIE HAGHE speelt in de topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark tegen DEETOS hun echte eerste thuiswedstrijd. De vorige wedstrijden liet Die Haghe zien dat het over veerkracht beschikt en een wedstrijd doen kan kantelen en dit leverde tegen Sporting Delta de zéér belangrijke winst op. Aan Haagse zijde staan Jeroen Preuninger en Jaimy Roos tegen hun oud-ploeggenoten en zullen dus graag willen winnen. Beide teams moeten het van het collectief hebben en is het de vraag wie er het best op schot is. Deetos heeft topscoorder Jimin de Vries met 18 doelpunten in het veld. De rest van het team scoort allemaal mee. Bij Die Haghe scoort ook iedereen en per wedstrijd is er wel iemand welke het team op sleeptouw neemt. PROGNOSE: Die haghe zorgt voor dé verrassing deze ronde en wint.

  Na deze ronde kan er al enig verschil ontstaan in strijd voor de play-off en degradatie plekken. Maar wanneer mijn prognoses niet uitkomen, kan het ook zomaar weer dichter bij elkaar staan. U als publiek kan hier getuige van zijn en ik voorspel dat u bij alle wedstrijden op het puntje van uw stoel zit.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem