• Die Haghe D2 wint ook 2e wedstrijd

Na de winst van vorige week, wist Die Haghe D2 ook de wedstrijd tegen ONDO (G) D3 met maar liefst 14-2 in winst om te zetten.

De eerste thuiswedstrijd in Sporthal Transvaal (Sportcampus was bezet) was er helaas geen kantine, maar één van de ouders was hierop voorbereid en had koffie en thee bij zich zodat een ieder toch een warm bakkie had en dit werd goed gewaardeerd door alle andere ouders en coaches. TOP !!!

Tijdens de teambespreking werden de puntjes door de coaches op de bekende i gezet en gewaarschuwd om vooral scherp aan de wedstrijd te beginnen zodat ONDO het gevoel had dat hier geen eer te behalen viel. Toch begon Die Haghe niet scherp genoeg en was het ONDO wat in de 4e minuut een 0-1 voorsprong nam. Dit was het sein voor Die Haghe om gas te gaan geven. Met veel snelheid en mooie aanvallen werd ONDO bestreden maar het duurde tot aan de 8e minuut eer de gelijkmaker viel te zien. Het was Yagmur welke een schot goed afving en snel de bal door de korf liet gaan (1-1). Vanaf dit moment ging het snel. Casper met een schot, Jayden met zijn eerste competitiedoelpunt van dichtbij na afvangen zorgden voor een 3-1 stand bij de vakwissel. Ook de 2e aanval ging voortvarend van start. Eerst was het Sharony met een 2 doorloopballen, Damien met ook een doorloopbal en Damian met een vrijbal bepaalde de ruststand op 7-1.

Goed doorgaan

Tijdens de rust gaven de coaches aan om nu door te gaan en niet te verslappen. Nou dat deed Die Haghe dan ook. De 2e helft bleef het ONDO goed onder druk zetten en veroverde het de bal steeds snel. Het voor mij mooiste doelpunt kwam op naam van Naomi die na en mooie snelle aanval van ver, ik schat zo’n 6 meter, de bal door de korf liet knallen. Nou dacht casper, dat kan ik ook hoor en liet in de 32e minuut ook een afstandschot zien die raak ging (8-1). Nog geen 2 minuten later was het weer Naomi maar nu scoorde zij van dichtbij de 9-1. Deze stand bleef tot aan de vakwissel en was het al snel Damian die ook een korte kans wist te benutten (11-1). Even later kon ONDO iets terug doen met een afstandschot waar je als verdediger niets aan kan doen (11-2). Met nog 6 minuten op de klok mocht Tygo ook nog even meedoen en hij liet zien dat hij lekker in dit team mee kan doen en scoorde eerst met een schot en niet veel later een korte kans (13-2). In de allerlaatste seconden was het Sharony met een doorloopbal die de eindstand op 14-2 bepaalde.

Lekker begin

Die Haghe D2 is dus goed begonnen aan de zaalcompetitie. Nu heeft het een weekje rust en kan het zich gaan voorbereiden op de dubbele confrontatie met KVS D2. Maar eerst maar genieten van dit moment want dat is verdiend.