• Voorbeschouwing zaal HKB Speelronde 2

  Voorbeschouwing zaal HKB Speelronde 2

  De vorige speelronde was ik niet in de gelegenheid om mijn voorbeschouwing te plaatsen. Vanaf deze speelronde kunt u deze weer van mij verwachten. Tijdens het zaalseizoen beperk ik de voorbeschouwing alleen voor de Hoofdklasse B. Voor diegene welke mij (nog) niet kennen stel ik mij even voor. Mijn naam is Willem Kipp en zelf heb ik nooit gekorfbald, (ik was zo’n sceptische voetballer) maar doordat mijn kinderen zijn gaan korfballen, loop ik nu zo’n 20 jaar mee in deze heerlijke korfbalwereld. Deze voorbeschouwing is puur op persoonlijk basis en waarneming dus heeft u opmerkingen, kunt u mij persoonlijk daarop aanspreken en niet de club Die Haghe.

  De favorieten voor de play-offs waren voorafgaand aan de competitie TOP (A), Deetos, Dalto en DSC. Tempo wordt gezien als een out-sider terwijl Sporting Delta, Nieuwerkerk en Die Haghe de ploegen zullen zijn welke voor degradatie moeten uit kijken.De eerste spelronde maakten 3 van de favorieten geen fout, alleen Dalto verloor thuis van Tempo.

  In Eindhoven komen 2 favorieten tegen elkaar uit. DSC ontvangt TOP (A) en de winnaar kan dus een eerste tikje uitdelen. DSC had het lastig met Sporting Delta maar won uiteindelijk wel en TOP (A) wist pas in de laatste minuut de winnende treffer tegen Die Haghe te maken. DSC is gedegradeerd vanuit de Korfballeague en wil zo snel mogelijk terug keren op het hoogste niveau, maar TOP (A) wil ook graag omhoog en dus is dit een belangrijk duel. Beide teams beschikken over goede dames die gewoon de helft van de productie op zich nemen. Het publiek zal in ieder geval een heerlijke wedstrijd te zien krijgen. PROGNOSE: TOP (A) wint net door iets meer damesdoelpunten.

  De 2 andere favorieten DEETOS en DALTO ontmoeten elkaar in Dordrecht. Deetos won van Nieuwerkerk door o.a. 10 doelpunten van Jimin de Vries terwijl Dalto verrassend thuis verloor van Tempo. De Dordtse formatie kan een flinke tik uitdelen en bij winst 4 punten voorsprong op Deetos te nemen. Voor de ploeg uit Driebergen is het zaak om te winnen om de aansluiting te behouden anders moet het wachten op de fouten van anderen. Bij Deetos zijn de dames, samen met Jimin, de scorende factor terwijl bij Dalto iedereen mee scoort. Weten zij dit in de kiem te smorren? PROGNOSE: Deetos pakt de 4 punten voorsprong.

  TEMPO gaat met een lekker gevoel deze speelronde in en tegen promovendus NIEUWERKERK zal het voor eigen publiek willen laten zien dat de winst tegen Dalto geen toevalstreffer was. Met de 3 Steenbeekjes heeft Tempo veel scorend vermogen maar wanneer zij aan banden worden gelegd krijgen de Alphenaren het moeilijk. Nieuwerkerk verloor tegen Deetos maar kan wel op een goede wedstrijd terug zien. Het collectief van de ploeg van Leon Simons kan misschien wel verrassen. PROGNOSE: Tempo wint in eigen huis.

  In Den Haag staat het treffen tussen promovendus DIE HAGHE en SPORTING DELTA op het programma. In het verleden kwamen zij elkaar ook al tegen en bleken dit altijd leuke wedstrijden met vaak de bezoekers als winnaar. In strijd voor de middenmoot of voor de degradatieplekken is deze wedstrijd super belangrijk en dus doet de winnaar goede zaken. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd maar hebben laten zien dat zij goed op dit niveau mee kunnen. Die Haghe had tegen TOP (A) kansen op 1 of 2 punten maar moest toch de punten aan de Zeeuwen laten. Sporting Delta begon ijzersterk tegen DSC maar kon dit niet volhouden. Beide teams moeten het van het collectief hebben en kan het verschil wel eens door de dames worden gemaakt. Helaas kan het niet in de nieuwe sportcampus terecht maar speelt het in de Piet Vink sporthal waar voorgaande jaren getraind werd en is dus geen onbekend terrein. PROGNOSE: Die Haghe wint nipt.

  Deze speelronde staan er nu al belangrijke wedstrijden op het programma en zal het publiek ook een belangrijke factor in kunnen gaan spelen door massaal achter uw favoriet te gaan staan.

   Veel Plezier en Succes !!

   Willem