• Persbericht Haagse Korfbaldagen

  32ste HAAGSE KORFBALDAGEN NU OOK IN SPORTCAMPUS ZUIDERPARK

  De Haagse Korfbaldagen worden van 26 oktober t/m 4 november al weer voor de 32ste keer georganiseerd. Begonnen als "De Binnenhof Cup" in 1985, daarna omgetoverd tot Haagse Courant Korfbalweek en vanaf 2001 onder de naam "Haagse Korfbaldagen".

  Met deelname van vrijwel alle standaardteams uit Den Haag, Haaglanden en Leiden, zowel bij de senioren (24 teams) als bij de A-Jeugd (24 teams), is het één van de grootste korfbalevenementen in Nederland. De wedstrijden worden gedurende 7 dagen in 13 sporthallen in de regio gespeeld. Aantal deelnemers is ongeveer 1000. De toegang tot het evenement is gratis.

  In de Hoogste klasse nemen in elk geval de Haagse topclubs HKV/Ons Eibernest, Die Haghe, KVS/Maritiem en Achilles deel, aangevuld met Sporting Trigon (Leiden), FIKS (Oegstgeest), Meervogels (Zoetermeer) en VEO (Voorburg). Zij spelen om de nieuwe wisselprijs, de HOFPAS BOKAAL.  Bij de A Jeugd wordt in de hoogste klasse gespeeld om de ALSEM BOKAAL.

  De Haagse Korfbaldagen werden in 2016 bij de senioren door Avanti uit Pijnacker en bij de A Jeugd door Achilles uit Den Haag gewonnen. 

  Nieuw dit jaar is dat op zaterdag 28 oktober een deel van het evenement in de nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark wordt gespeeld. Daar vinden ook nieuwe onderdelen plaats, zoals een G Korfbaltoernooi, een Beachkorfbaltoernooi voor de D-C en B jeugdalsmede activiteiten voor 30+ers.

  Het nieuwe Sport Medisch Centrum in de Sportcampus verzorgt die dag ook diverse workhops en biedt een gratis inloopspreekuur.

  De finales worden op vrijdag 3 november (A Jeugd) en zaterdag 4 november (Senioren) gespeeld in de HKV/Ons Eibernesthal in Den Haag. Deze wedstrijden worden via de website van de Haagse Korfbaldagen live uitgezonden.

  G-korfbal bij de Haagse Korfbaldagen


   
  Naar aanleiding van een initiatief van Bianca Buitelaar en Marja Kosse van de korfbalvereniging Dijkvogels heeft de organisatie van de Haagse Korfbaldagen G-korfbal op de agenda geplaatst van de 32e editie van dit korfbalevenement.

  G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking.
  Een toernooi met G-korfballers betekent een belangrijke meerwaarde voor de korfbalsport en tevens een goed middel om G-korfbal onder de aandacht te brengen van alle korfbalverenigingen in Den Haag en omliggende gemeenten. Onderzoek heeft uitgewezen dat geen van deze verenigingen korfbal voor mensen met een beperking in het sportaanbod heeft. De intentie van de organisatie is om het G-korfbal een jaarlijks terugkerende vaste plek te geven binnen de Haagse Korfbaldagen.

  Toernooi G-korfbal

  De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 28 oktober 2017 in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en zijn ingepast in het totale speelschema van die dag. De finale op 4 november 2017 in de HKV/Ons Eibernesthal vindt plaats  voorafgaand aan de finale Senioren Hoofdklasse/Overgangsklasse en begint om 19.20 uur.

  Informatie-/inspiratiebijeenkomst en clinic

  Naast het genoemde toernooi zal er op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 11.00 uur in de Sportcampus in het Zuiderpark een bijeenkomst worden georganiseerd gericht op informatieverstrekking en informatie-uitwisseling over het opzetten en structureel hebben van een afdeling G-korfbal binnen een vereniging en wat een lidmaatschap inhoudt. De bijeenkomst is ontwikkeld in samenwerking met diverse instanties en bestaat uit een inspirerende inleiding door Dolf Nijbroek, landelijk coördinator G-korfbal van het KNKV, een "expert-meeting" met oa. Hans Versprille en Bianca Buitelaar van de werkgroep G-korfbal van het KNKV, district NW/ZW.

  Na de bijeenkomst is er een voorbeeldtraining (clinic) aan Dijkvogels G door de toptrainers Bas Harland, Edwin Hogendorf, geassisteerd door Jan de Bel.

  Welkom!

  Belangstellenden van alle verenigingen maar ook ouders met kinderen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking worden van harte uitgenodigd bij de bijeenkomst respectievelijk de clinic.

  Het G-korfbal initiatief wordt financieel ondersteund door:

   

   

  Het volledige programma is te vinden op de website www.haagsekorfbaldagen.nl