• Voorbeschouwing veld speelronde 7

  Voorbeschouwing veld speelronde 7

  Alweer de laatste speelronde van de veldcompetitie voordat de zaalcompetitie begint met alweer een nieuwe koploper. Omdat Pernix verloor van GKV en SDO wist te winnen van Die Haghe is de ploeg uit Kamerik nu koploper. Het is gewoon erg spannend in deze poule en valt het moeilijk te voorspellen wie nu dé grote favoriet is. Zal er de komende zaterdag meer duidelijkheid komen?

  OVERGANGSKLASSE  D

  KVA zal ongeacht de uitslag tegen SDO op plek 7 blijven staan. Nu staan zij 3 punten achter nr 6 en moet winnen om aansluiting te krijgen. SDO wordt bij winst “herftskampioen” en gaan dan met een lekker gevoel aan de zaalcompetitie beginnen.  KVA heeft met Dennis de Jong wel de topscoorder van deze klasse in het veld staan, maar zal het niet alleen kunnen doen. Aan de kant van SDO zijn Hilbert van Koerten en Jelmer Bijeman de topschutters maar zijn de andere heren ook trefzekerder dan hun opponenten. Voor KVA is het zaak om niet te veel vrije ballen tegen te krijgen want daar weet Kim van Leeuwen (SDO) wel raad mee. PROGNOSE: SDO wint en blijft koploper.

  PERNIX krijgt het lastige DOS KAMPEN op bezoek en moet winnen om op één punt te blijven van SDO. Bij de heren heeft Pernix met Stijn Gillesen en Vincent van Beek meer scorend vermogen, maar DOS Kampen heeft een sterk dameskwartet waarvan er 3 aan kop staan van de topscoorderslijst. Een interessant duel om te zien wie en hoe er vooral verdedigend wordt gespeeld.  Wanneer DOS kampen wéér weet te stunten doet het goede zaken om behoud in deze klasse wat hun doelstelling is. PROGNOSE: Pernix pakt thuis de punten.

  BEP tegen GKV kan, gezien de stand, ook een leuk duel gaan worden. Het onderling verschil bedraagt slechts één punt en voor beide geldt dat winst noodzakelijk is om mee te blijven doen. Zal GKV de schutters van BEP, Mark Brugman en Robert Oudejans, kunnen bedwingen dan maakt het een redelijke kans op de overwinning. De flow waarin GKV momenteel verkeert zorgt ervoor dat het vertrouwen er is. BEP moet wanneer het lang kan bijblijven of een kleine voorsprong heeft, de eindfase goed zien door te komen want de laatste wedstrijden heeft GKV hierin toegeslagen. PROGNOSE: BEP wint en gaat GKV voorbij.

  DIE HAGHE heeft de laatste wedstrijden niet kunnen imponeren en nu KCR op bezoek komt zal men toch het eerste deel van deze competitie goed willen afsluiten met een klinkende overwinning. KCR blijft in de hoek waar de blessures vallen. Arie van Pelt is aan de lijst met een hamstringblessure aan de lijst toegevoegd, maar gelukkig heeft Panados  Iliadis weer minuten gemaakt en speelt Anita Vrijmoedt weer volledig mee. Bij Die Haghe heeft Victor Palm ook weer aansluiting gemaakt en heeft coach Jennifer Tromp een luxeprobleem voor wat betreft de opstelling. Glenn de Vries (coach KCR) keert voor even terug op het oude nest en zal graag willen stunten na het eerste punt van vorige week. PROGNOSE: Die Haghe pakt de punten.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  KCR 2 verloor verrassend haar eerste wedstrijd van KVA 2 maar blijft wel koploper en ziet GKV 2 en PERNIX 2 op één en twee punten achter hen staan. Zullen zij “zich na deze speelronde “herfstkampioen” mogen noemen? Onderin blijft DOS kampen 2 in ieder geval op plek 8 staan. Voor plek 7 is het verschil tussen nr 4 en 7 twee punten dus daar kunnen verschuivingen gaan plaats vinden.

  DIE HAGHE 2 heeft de laatste 2 wedstrijden goed gespeeld maar niet gewonnen. Nu komt KCR 2 op bezoek en wil men graag de punten bijschrijven. Het doet dan goede zaken om onderin weg te blijven en kan dan weer een beetje naar boven kijken. KCR 2 heeft de vorige ronde een deukje opgelopen door het verlies van KVA 2 en zal dit graag willen recht zetten en als koploper de zaalcompetitie in te gaan. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint moeizaam.

  Op basis van de ranglijst zal je verwachten dat BEP 2 een moeilijke wedstrijd tegen GKV 2 tegemoet mag zien, maar de laatste wedstrijden heeft het veel vertrouwen gekregen door belangrijke punten te pakken. In Purmerend zal het dit gedeelte van de competitie ook mooi willen afsluiten en voor eigen publiek de winst te pakken. GKV 2 echter is in strijd om de bovenste plek en kan eventueel bij een misstap van KCR 2 de koppositie pakken. PROGNOSE: GKV 2 doorbreekt de flow van BEP 2.

  PERNIX 2 mag, gezien de stand op de ranglijst, tegen DOS KAMPEN 2 op papier eigenlijk niet verliezen maar moet zeker deze tegenstander niet onderschatten.  Bij winst van de thuisploeg kan het zomaar gebeuren dat zij medekoploper worden (bij verlies van GKV2 en KCR2) en anders blijven zij in ieder geval in het spoor van de koploper. Voor DOS Kampen 2 geldt nu al er op of er onder. Bij verlies van de Kampense formatie en winst van BEP komt het op grote achterstand te staan en zal het na de zaalcompetitie uit een ander vaatje moeten tappen. PROGNOSE: Pernix 2 wint.

  Het onderling in de wedstrijd KVA 2 tegen SDO 2 is maar één punt en kan een leuk duel gaan worden in de strijd wie er naar onder moet kijken. De winnaar komt op een voorlopige veilige plek te staan. Beide teams wonnen hun laatste wedstrijd en gaan met vertrouwen deze wedstrijd in. De verwachting is dat het tot het eind spannend zal blijven en dan zien wie er uiteindelijk met de winst er vandoor zal gaan. PROGNOSE: Dit zal zomaar een gelijkspel kunnen worden, maar ik denk dat SDo 2 net aan het langste eind trekt.

  De weersvoorspelling geeft, op het moment van schrijven, aan dat er eindelijk weer eens onder goede omstandigheden gespeeld kan gaan worden en dat is dus voor de supporters geen belemmering om hun favorieten aan te komen moedigen.

  Veel plezier !!!!