• Die Haghe 1 verliest maar doet nog mee

In Kamerik speelde Die Haghe op een nog "ouderwets"groot veld tegen concurrent SDO. Door een zwakke periode in het tweede deel van de eerste helft kon men de opgelopen achterstand niet meer repareren en verloor het met 20-14.
    Het begin van de wedstrijd moest Die Haghe duidelijk wennen aan het grote veld en stond na 3 minuten spelen met 2-0 achter. Hierna pakte men het redelijk op en kwam terug tot 2-2 maar kon niet doordrukken. De Heren van SDO lieten merken dat zij weinig ruimte nodig hadden en zodoende liep de thuisploeg langzaam weg naar 6-3 halverwege de eerste helft. Die Haghe speelde het laatste deel voor rust gewoon niet goed en dat strafte SDO goed af. Bij rust keek Die Haghe terecht tegen een 12-5 achterstand aan.

BETER
    De 2e helft kwam Die Haghe beter in het spel maar na 45 minuten was het verschil inmiddels opgelopen tot 10 verschil (16-6). Met een aantal wissels probeerde Coach Jennifer tromp het tij nog te keren en dat leek aanvankelijk te gaan lukken. Met 5 scores op rij aan Haagse zijde werd SDO even zoek gespeeld en vluchtte het in de time-out om het ritme van Die Haghe te breken. Dit bleek te werken want het momentum was weg en met om en om scores werd de eindstand 20-14 bereikt.

IN ZICHT
    Door deze nederlaag staat Die Haghe 3 punten achter op koploper SDO en heeft men de kop nog in zicht en doet nog mee om de bovenste plek. In deze poule kan iedereen van elkaar winnen en daar moet Die Haghe van gaan profiteren.
    Volgende week de laatste veldwedstrijd tegen KCR (met oud Die Haghe coach Glenn de Vries) en zal het voor eigen publiek toch willen winnen. Hopelijk is de zon er dan weer eens bij.
    Doelpuntenmakers: Mark (4), Kelly  en Jeroen  (3), Nienke, Annemiek, Jaimy  en Victor  (allen 1)

Die Haghe 2 ??????onnodig verlies
    Ook Die Haghe 2 speelde in Kamerik tegen SDO 2 en wist het de tegenstander niet over de knie te leggen. Ondanks het betere spel was de afronding het probleem en verloor het met 17-15.
    De start van de wedstrijd was niet goed en keek Die Haghe al heel snel tegen een 2-0 achterstand aan. Was ook hier het grote veld debet aan? Misschien wel, maar de scherpte was er ook niet helemaal en na 12 minuten was het inmiddels 4-1. Gelukkig pikte Die Haghe het hierna goed op en vocht men zich terug in de wedstrijd. In de 22e minuut was er de voorsprong (5-6) maar dat bleek later de enige keer te zijn geweest. Toen men aan de thee kon stond SDO inmiddels weer met 10-8 voor.

GEVOCHTEN
    De 2e helft wist Die Haghe door heel hard werken de schade niet groter te laten worden. Met 12-12 kwam het weer op gelijke hoogt maar moest toezien dat SDO meteen weer afstand nam. Ook na de 14-14 dacht iedreen aan Haagse zijde nu er op en er over maar weer wist SDO afstand te nemen en na de 17-14 was de wedstrijd gespeeld. Dat Die Haghe nog een keer scoorde was voor de statistieken.

GEVAARLIJK
    Die Haghe 2 staat door dit resultaat nu in het "linker rijtje" en moet het in de laatste wedstrijd punten gaan pakken om niet in de problemen te komen. Koploper KCR 2 komt op bezoek en dat wordt dus een moeilijke opgave. Maar KVA 2 heeft laten zien dat het kan want zij wonnen van KCR2.

Doelpuntenmakers: Lars (5), Marit en Bas E (3), Bas H (2), Jill en Julia (1)