• Die Haghe D2 - Futura D2 Verdiende 1e winst (smaakt naar meer)

  Alweer de laatste veldwedstrijd van de najaarscompetitie voor Die Haghe D2. En niet zo maar één, nee tegen Futura D1 wat bij winst hun kampioenschap veilig konden stellen. Hoewel alle vijf voorgaande wedstrijden werden verloren, zagen de coaches wel dat het spel steeds iets beter werd. Alleen ontbrak het soms aan precisie in de afronding en ook soms was de concentratie er niet. Tijdens de trainingen werd er in het begin nog niet serieus genoeg getraind, maar ook dat wordt steeds beter en dat wordt nu langzaam beter zichtbaar tijdens de wedstrijden. De afgelopen week werd er zelfs zéér goed getraind en hadden de coaches Natasje en Willem er vertrouwen in dat het tegen Futura wel eens een leuke wedstrijd zou kunnen worden.

  TEAMBESPREKING

  Vooraf werd er tijdens de teambespreking afgesproken dat vanaf de eerste minuut de inzet en concentratie goed moest zijn. De spelers mochten zelf aangeven wat er moest gebeuren om een goede wedstrijd te spelen en zij kwamen met een aantal goede opmerkingen en na dit alles gingen we beginnen aan de warming-up en het inschieten. Inmiddels was er best wel veel publiek van beide teams en na alle plichtplegingen begon de wedstrijd.

  LAAT OP GANG

  Die Haghe mocht beginnen, maar maakte het toch een paar foutjes waardoor de bal steeds snel bij de tegenstander kwam en al snel profiteerde door de 0-1 te scoren. Hierna ging het iets beter en kwamen de eerste kansjes voor Die Haghe welke door te gehaast willen schieten nog wel werden gemist daar waar Futura wel rustig bleef en uitliep naar 0-3. Vlak voor de vakwissel was het Casper die ineens een van dichtbij een kans kreeg en deze ook benutte en dus 1-3. Vanaf dit moment gooide Die Haghe alle schroom van zich af en liet de ene aanval op de andere volgen terwijl verdedigend goed de taken werden uitgevoerd en Futura alleen nog afstandschoten kon laten zien en deze werden prima afgevangen door Die Haghe. Het kon dan ook niet uitblijven dat Die Haghe moest gaan scoren en dat gebeurde dan ook. Na weer een mooie aanval nam Sharony een doorloopbal en rondde deze mooi af (2-3). Futura kreeg even later toch een kans en benutte deze direct wat de 2-4 betekende. Maar Die Haghe had de smaak te pakken en ging vol gas door. De volgende aanval ging zo snel dat ik het zelf niet door had en Die Haghe een strafworp mocht nemen. Jammer genoeg werd deze gemist maar kon de aanval wel doorgaan. Hieruit kwam de 3-4 na een mooie score van alweer Sharony. Het vertrouwen was nu volledig aanwezig en vlak voor het rustsignaal kreeg Die Haghe weer een strafworp en nu gooide Damian deze er feillos in en de 4-4 werd ook de ruststand.

  TERECHT

  De 2e helft begon Die Haghe waar het de 1e helft was geëindigd met heel veel inzet en soms leuk korfbal de juiste kansen zoeken en verdedigend was men goed geconcentreerd bezig. Zonder uitzondering werd er keihard voor elkaar gewerkt en na een mooie aanval was het Casper met een schot van afstand en knalde de bal voor 5-4 door de korf. Nog voor de vakwissel scoorde Die Haghe nog een keer. Weer schoot Casper van afstand maar miste de korf. Yagmur ving de bal goed af. Zij bedacht zich geen moment en wist mooi af te ronden. Nu was het 6-4 en Futura begon wanhopig aan te vallen maar kreeg geen kans tot de vakwissel. Nog 12 ½ minuut is lang om deze stand vast te houden maar Die Haghe knokte voor wat het waard was. Inmiddels was Milan vervangen door Elisa en zij draaide gewoon lekker mee. Aanvallend sloeg de vermoeidheid enigszins toe maar door slim en rustig te spelen kon men de bal wel in de ploeg houden. Met nog 7 miuten op de klok wist Futura tot 6-5 terug te komen en dat was het sein om onze kleine grote man Jayden te vervangen en kwam Emmelie in zijn plaats om de gevaarlijke heer te stoppen. Nou dat deed onze terriër voortreffelijk want zij kleefde werkelijk aan haar tegenstander en gaf geen kans weg. Futura deed nog wel verwoedde pogingen maar het stond nu als een huis. Aanvallend kon Die Haghe ook niets meer en uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het laatst en klonk een luid gejuich bij onze "harde kern" en de ploeg. De eerste overwinning was een feit en dat kwam omdat jullie als een echt team hebben gespeeld. Bij Futura hingen de koppies omlaag omdat zij nu waarschijnlijk geen kampioen zouden zijn. Gelukkig voor hen verloor de concurrent ook en dus zijn zij wel kampioen en Die Haghe D2 feliciteert hen daar mee.

  Nu nog even, wanneer het weer het toelaat, 2 weken op het veld trainen om ons voor te bereiden op de zaalcompetitie.

  Willem