• Voorbeschouwing veldcompetitie speelronde 6

  OVERGANGSKLASSE  D

  En weer zijn er kleine verschuivingen is de stand na afgelopen weekeinde. Pernix is na de winst op BEP nu alleen koploper SDO volgt dan op 1 punt en GKV, BEP en Die Haghe volgen op 2 punten. DOS Kampen is na verlies nu 6e op 3 punten. KVA blijft 7e en KCR nog puntloos onderaan. Na deze speelronde kan het er weer heel anders uitzien, want de nummers 1 en 2 spelen tegen nummer 3 en 4.

  GKV zal op eigen terrein PERNIX bestrijden. De laatste 3 wedstrijden werden gewonnen en zal het de flow waarin men verkeers graag willen vast houden, terwijl Pernix vol vertrouwen zit nu het alleen aan kop gaat. Beide teams hebben heren welke allemaal kunnen scoren en elkaar niet veel ontlopen. De dames van Pernix staan wat hoger op de topscorerslijst dan hun opponenten maar dat biedt geen garantie.  PROGNOSE: PERNIX wint moeizaam.

  SDO gaat het tegen DIE HAGHE niet zo makkelijk krijgen als de vorige wedstrijd. Tegen KCR waren de heren ongenaakbaar met 29 van de 33 doelpunten.  Die Haghe wist tegen DOS kampen ook 26 maal de korf te vinden maar daar waren de doelpunten aardig verdeeld tussen de dames en heren. Wanneer Die Haghe de heren van SDO weten uit te schakelen zal de thuisploeg iets anders moeten verzinnen en zelf moet het dan wel Die Haghe van zich af zien te houden. PROGNOSE: Die Haghe wint het op de dames.

  DOS Kampen gaat ook weer een interessant duel tegen BEP tegemoet. Het onderling verschil is slechts 1 punt en de winst is belangrijk voor beide teams om weg te blijven van plek 7. Het is bekend dat bij DOS een sterk dameskwartet loopt. Bij de top 4 van de topscorerslijst staan er 3 van de ploeg uit kampen. Bij de heren echter zijn de Purmerenders weer trefzekerder  met 2 spelers in de top 4. Wie zal wie van het scoren gaan afhouden?  PROGNOSE: DOS Kampen pakt nipt de winst.

  Voor KCR is het tegen KVA nu al er op of er onder. Met 0 punten staat het 2 punten achter en verlies betekent voorlopig vast op de degradatieplek. Maar ook KVA zal moeten winnen om aansluiting bij nummer 6 te vinden. Dit duel lijkt bijna niet te voorspellen omdat de zenuwen denk ik een grote rol gaan spelen. Wie hier het beste mee om gaat wint. PROGNOSE: De verrassing komt en KCR pakt de eerste punten.

  RESERVE  OVERGANGSKLASSE  D

  Hier waren weinig verrassingen te zien maar er was er wel één. DOS Kampen 2 pakte bij DIE HAGHE 2 een onverwacht punt. KCR 2 (10 pnt), GKV 2 (8 pnt) en Pernix 2 (7 pnt) voeren de ranglijst aan. De ploegen daaronder moeten voorlopig strijden om of in de buurt te blijven of voor de onderste plekken.

  KCR 2 kan met winst in de thuiswedstrijd tegen KVA 2 goede zaken doen om herfstkampioen te worden. In theorie moet dit wel kunnen lukken maar een kat in het nauw maakt rare sprongen want KVA 2 heeft de punten hard nodig om weg te blijven van de onderste regionen. PROGNOSE: KCR 2 wint met redelijk verschil.

  De wedstrijd van de week gaat tussen het thuisspelende GKV 2 en het Leidse Pernix 2. Beide zullen willen winnen om in de buurt van de koploper te blijven. De verliezer moet dan afwachten of de koplopers dan een fout maken. Deze wedstrijd gaat heel veel strijd opleveren met of heel veel doelpunten of juist weinig scores. Feit is dat het publiek een heerlijk spannend duel gaat zien. PROGNOSE: GKV 2 wint.

  SDO 2 kan met winst op Die Haghe op gelijke hoogte komen met de Hagenezen. Met de ploeg uit Kamerik gaat het nog niet echt naar behoren en zal dit in deze wedstrijd recht willen zetten. Die Haghe kreeg een onverwacht gelijkspel te verwerken ondanks dat zij vele malen beter waren. Het ontbrak aan de afwerking en dat moet deze keer dus beter om enigszins in het spoor van de boven hen staande ploegen te blijven. PROGNOSE: Die Haghe pakt uiteindelijk de punten.

  Ook in deze poule spelen de onderste 2 op de ranglijst tegen elkaar. DOS Kampen 2 heeft 1 punt minder dan BEP 2 en kan de directe concurrent dus passeren. Wanneer BEP 2 de punten pakt zou het zomaar 2 plaatsen kunnen stijgen en op een veilige plek staan. Ook hier zullen zenuwen een belangrijke rol vervullen en is het de vraag wie er het beste mee om zal gaan. PROGNOSE: DOS Kampen 2 wint.

  Het beloofd een winderige natte dag te worden, dus voor de supporters geld dat u regenjas en paraplu mee moet nemen. Een echte korfballiefhebber laat zich immers door niets weerhouden om hun favoriet aan te moedigen.

  SUCCES EN VEEL PLEZIER !!!