• KVS D2 – DIE HAGHE D2 …….wat een peptalk kan doen

KVS D2 – DIE HAGHE D2 …….wat een peptalk kan doen

Vandaag de returnwedstrijd tegen KVS D2 waarvan de heenwedstrijd met 5-0 van werd verloren. Die Haghe D2 wist dus wat hen te wachten stond en dit werd in de kleedkamer tijdens de wedstrijdbespreking nog eens besproken. Met alweer een nieuwe ster in ons midden want nu was het de beurt aan Elize om aan haar eerste wedstrijd deel te gaan nemen.

Ondanks de waarschuwing om scherp aan de wedstrijd te beginnen keek Ddie Haghe al na een paar seconden tegen een 1-0 achterstand aan en niet veel later werd het zelfs 2-0. Gelukkig pikte de spelers het verdedigend goed op en bleef deze stand lang zo staan. Aanvallend mankeerde het er aan dat de bal weer snel werd verspeeld door of niet goed gooien of de bal werd niet gevangen. Zo kon KVS steeds weer opnieuw aanvallen en ondanks het verdedigende werk wisten zij toch 2 keer te scoren. 4-0 en nog geen rust, dat beloofde niet veel goed. Maar Die Haghe begon langzaam aan beter te spelen en wist Damian de ruststand op 4-1 te bepalen na goed diep te gaan en mooi afrondde.

Tijdens de rust waren de coaches niet tevreden en spraken de ploeg aan op het vertoonde spel en dat dit echt beter moest. Gelukkig was het team er mee eens en beloofde beterschap voor de 2e helft.

GEWELDIG

Nou, dames en heren ik kan u vertellen wanneer Die Haghe D2 iets beloofd dan doen zij het ook. Met Emmelie voor Elize en Sean voor Tygo begon Die Haghe scherp aan de 2e helft. Men kreeg kansen maar de bal wilde er even niet in en de verdediging liet KVS nu weinig kans maar moest toch een doelpunt incasseren (was echt verdedigd naar mijn mening). Dit was het sein om er nog maar eens een schepje bovenop te doen. KVS kreeg nu echt tegenstand en wist even niet wat er gebeurde toen Damian weer eens diep ging en de bal mooi kreeg aangespeeld en een doorloopbal er in gooide 5-2. Terwijl nu het andere verdedigingsvak hun werk goed deed, waarbij vooral Naomi een aantal ballen er uit wist te plukken. Lang bleef de stand hetzelfde maar nadat Die Haghe een strafworp zou moeten hebben gehad en niet kreeg, was het toch KVS wat de stand op 6-2 bracht. Mooi was het om te zien dat onze jonge kanaries de moed niet opgaven en bleven vechten tot het eind. Het was dan ook meer dan terecht dat Sean de einstand op 6-3 bracht.

Volgende week komt het sterke Futura op bezoek voor de laatste veldwedstrijd van dit jaar. Zij kunnen dan kampioen worden maar wij gaan hen zo goed mogelijk tegenstand bieden en dan wel vanaf de allereerste minuut zoals de tweede helft tegen KVS.